fbpx
logo
Szukaj
open close

Guacamole z Jalapeño

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cce21954c-d7be-470e-922a-c40b89fa7894
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Guacamole z Jalapeño

Przygotowanie

  • Awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy na papkę, po czym przenosimy do miski
  • Jalapeño kroimy w drobną kostkę (pestki usuwamy) i przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia guacamole.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (420 g)
  • Jalapeño (25 g)
  • Sok z cytryny (bio) (3 ml)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Czosnek granulowany (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Sos guacamole z chlebkiem pita

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Awokado kroimy na pół i usuwamy pestki Następnie awokado obieramy i wkładamy miąższ (…)

WIĘCEJ >

Gęsty dip guacamole

Pomidora kroimy na pół i delikatnie go wyciskamy, aby usunąć z niego jak najwięcej soku i pestek Aby usunąć z (…)

WIĘCEJ >

Guacamole z ogórkowymi kanapkami

Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydrążamy miąższ do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować) Dodajemy przeciśnięty przez (…)

WIĘCEJ >