Guacamole z Jalapeño
Guacamole z Jalapeño
Przygotowanie
- Awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy na papkę, po czym przenosimy do miski
- Jalapeño kroimy w drobną kostkę (pestki usuwamy) i przenosimy do miski
- Do miski dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia guacamole.
Autor
Lista składników
- Awokado (420 g)
- Jalapeño (25 g)
- Sok z cytryny (bio) (3 ml)
- Pieprz czarny (3 g)
- Czosnek granulowany (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Sos z zielonego pieprzu
Do garnka wlewamy wywar Dodajemy zielony pieprz Podgrzewamy 2 – 3 min na średnim ogniu Dodajemy masło Mieszamy, próbujemy, doprawiamy
WIĘCEJ >Włoski sos sałatkowy
Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki Wszystkie składniki wrzucamy do słoika, zakręcamy i potrząsamy do momentu, aż wszystkie składniki się dokładnie połączą
WIĘCEJ >Dip z pieczonego bakłażana
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana nakłuwamy widelcem na całej powierzchni, kładziemy na papier i wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut Po tym czasie wyciągamy bakłażana z…
WIĘCEJ >Sos miętowy
Mleko kokosowe podgrzewamy z pastą kokosową do jej rozpuszczenia. Imbir kroimy jak najdrobniej, lub ścieramy na tarce i dodajemy do mleka. Całość blendujemy z miętą i solą. Sos świetnie pasuje do pieczonego mięsa i warzyw.
WIĘCEJ >