fbpx
logo
Szukaj
open close

Guacamole z Jalapeño

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cce21954c-d7be-470e-922a-c40b89fa7894
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Guacamole z Jalapeño

Przygotowanie

  • Awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy na papkę, po czym przenosimy do miski
  • Jalapeño kroimy w drobną kostkę (pestki usuwamy) i przenosimy do miski
  • Do miski dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia guacamole.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (420 g)
  • Jalapeño (25 g)
  • Sok z cytryny (bio) (3 ml)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Czosnek granulowany (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Sos z zielonego pieprzu

Do garnka wlewamy wywar Dodajemy zielony pieprz Podgrzewamy 2 – 3 min na średnim ogniu  Dodajemy masło Mieszamy, próbujemy, doprawiamy 

WIĘCEJ >

Włoski sos sałatkowy

Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki Wszystkie składniki wrzucamy do słoika, zakręcamy i potrząsamy do momentu, aż wszystkie składniki się dokładnie połączą

WIĘCEJ >

Dip z pieczonego bakłażana

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana nakłuwamy widelcem na całej powierzchni, kładziemy na papier i wkładamy do piekarnika na ok. 25 minut Po tym czasie wyciągamy bakłażana z…

WIĘCEJ >

Sos miętowy

Mleko kokosowe podgrzewamy z pastą kokosową do jej rozpuszczenia. Imbir kroimy jak najdrobniej, lub ścieramy na tarce i dodajemy do mleka. Całość blendujemy z miętą i solą. Sos świetnie pasuje do pieczonego mięsa i warzyw.

WIĘCEJ >