Guacamole z ogórkowymi kanapkami
Guacamole z ogórkowymi kanapkami
Przygotowanie
- Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydrążamy miąższ do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
- Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i blendujemy, a następnie przenosimy do miski
- Paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do miski
- Do miski dodajemy również sok z limonki oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
- Ogórka kroimy w grube plastry i podajemy z guacamole
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Ogórek długi (180 g)
- Awokado (140 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Sok z limonki (bio) (15 g)
- Czosnek (5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
- Sól kłodawska (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka gryczana z makrelą
Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce…
WIĘCEJ >Mus z mango
Obieramy mango i kroimy na mniejsze kawałki Pokrojony owoc blendujemy z mlekiem kokosowym na gładki mus Opcjonalnie możemy dodać ziarenka chia (niedozwolone na aip)
WIĘCEJ >Placuszki z cukinii
Cukinię myjemy, trzemy na tarce, odstawiamy na ok. 10 min. Po tym czasie należy odlać sok. Natkę i cebulę drobno siekamy. Do masy dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy placki…
WIĘCEJ >Chłodnik czosnkowo – koperkowy z łososiem
Mleko wlewamy do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy czosnek Wydrążony miąższ z awokado Miksujemy blenderem Łososia kroimy w drobne paski, dodajemy do zupy Dodajemy koperek, mieszamy Doprawiamy solą i pieprzem
WIĘCEJ >