fbpx
logo
Szukaj
open close

Guacamole z ogórkowymi kanapkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c79a65e63-beaf-48ac-956b-85b2ae8ab744
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Guacamole z ogórkowymi kanapkami

Przygotowanie

  • Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę i wydrążamy miąższ do blendera (lub naczynia, w którym będziemy blendować)
  • Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i blendujemy, a następnie przenosimy do miski
  • Paprykę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy również sok z limonki oraz przyprawy i całość dokładnie mieszamy
  • Ogórka kroimy w grube plastry i podajemy z guacamole

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Kamila Lipowicz
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ogórek długi (180 g)
  • Awokado (140 g)
  • Papryka czerwona (115 g)
  • Sok z limonki (bio) (15 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Deska, Miska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka gryczana z makrelą

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Makrelę obieramy ze skóry i usuwamy ości Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce…

WIĘCEJ >

Mus z mango

Obieramy mango i kroimy na mniejsze kawałki Pokrojony owoc blendujemy z mlekiem kokosowym na gładki mus Opcjonalnie możemy dodać ziarenka chia (niedozwolone na aip)

WIĘCEJ >

Placuszki z cukinii

Cukinię myjemy, trzemy na tarce, odstawiamy na ok. 10 min. Po tym czasie należy odlać sok. Natkę i cebulę drobno siekamy. Do masy dodajemy pozostałe składniki i mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy placki…

WIĘCEJ >

Chłodnik czosnkowo – koperkowy z łososiem

Mleko wlewamy do naczynia, w którym będziemy miksować Dodajemy czosnek Wydrążony miąższ z awokado Miksujemy blenderem Łososia kroimy w drobne paski, dodajemy do zupy Dodajemy koperek, mieszamy Doprawiamy solą i pieprzem

WIĘCEJ >