fbpx
Szukaj
open close

Gęsty dip guacamole

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbc894c14-f4da-491d-8b77-d9a155bdac80
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gęsty dip guacamole

Przygotowanie

  • Pomidora kroimy na pół i delikatnie go wyciskamy, aby usunąć z niego jak najwięcej soku i pestek
  • Aby usunąć z miąższu wszystkie pestki, możemy posłużyć się łyżeczką
  • Następnie kroimy miąższ w małą kostkę
  • Awokado kroimy na pół i usuwamy pestkę, po czym wydrążamy miąższ, przenosimy go do miski i rozgniatamy widelcem (tak aby nadal pozostały w nim kawałki)
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy, po czym dodajemy do miski z awokado
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski z awokado
  • Do miski z awokado dodajemy pozostałe składniki (poza chipsami) i całość dokładnie mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Chipsy rozkładamy na formie do pieczenia i wkładamy do piekarnika na ok. 2-3 minuty, aby lekko się podgrzały
  • Dip podajemy z chipsami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dipów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Awokado (200 g)
  • Chipsy kukurydziane (bio) (150 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Pomidor (100 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Sok z limonki (bio) (6 g)
  • Sól morska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Grecki dip z pieczonego bakłażana

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Bakłażana wkładamy do formy, a następnie do piekarnika na ok. 15-20 minut (bakłażan (…)

WIĘCEJ >

Dip z pesto i pieczoną papryką

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 st. C Papryki kładziemy na środkowej półce piekarnika i pieczemy przez ok. 15-20 minut (pieczemy (…)

WIĘCEJ >

Dip z tuńczyka i suszonych pomidorów

Tuńczyka odsączamy z zalewy, przenosimy do miski i lekko rozdrabniamy widelcem Ogórki i pomidory kroimy w drobną kostkę, a następnie (…)

WIĘCEJ >

Dip z kalafiora i czosnku

Kalafiora gotujemy we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego kalafiora miksujemy z czosnkiem i olejem, doprawiamy solą do smaku i podajemy jako dodatek do (…)

WIĘCEJ >

Dip z karczochami i szpinakiem

Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu i wrzucić posiekaną cebulę. Po około 3 minutach dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Poczekać, aż (…)

WIĘCEJ >