fbpx
logo
Szukaj
open close

Gęsty dip guacamole

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbc894c14-f4da-491d-8b77-d9a155bdac80
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Gęsty dip guacamole

Przygotowanie

  • Pomidora kroimy na pół i delikatnie go wyciskamy, aby usunąć z niego jak najwięcej soku i pestek
  • Aby usunąć z miąższu wszystkie pestki, możemy posłużyć się łyżeczką
  • Następnie kroimy miąższ w małą kostkę
  • Awokado kroimy na pół i usuwamy pestkę, po czym wydrążamy miąższ, przenosimy go do miski i rozgniatamy widelcem (tak aby nadal pozostały w nim kawałki)
  • Cebulę obieramy i drobno siekamy, po czym dodajemy do miski z awokado
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski z awokado
  • Do miski z awokado dodajemy pozostałe składniki (poza chipsami) i całość dokładnie mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C
  • Chipsy rozkładamy na formie do pieczenia i wkładamy do piekarnika na ok. 2-3 minuty, aby lekko się podgrzały
  • Dip podajemy z chipsami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dipów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Awokado (200 g)
  • Chipsy kukurydziane (bio) (150 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Pomidor (100 g)
  • Kolendra (świeża) (12 g)
  • Sok z limonki (bio) (6 g)
  • Sól morska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Forma do pieczenia, Miska, Nóż, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Mus gruszkowo-truskawkowy

Z truskawek usuwamy szypułki Gruszkę obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazdo nasienne Owoce wrzucamy do blendera i blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji Mus przenosimy do miski (możemy udekorować owocami lub pestkami)

WIĘCEJ >

Malinowy deser z tapioki

Zaczynamy od musu malinowego Maliny miksujemy blenderem na gładki mus W rondelku gotujemy wodę z musem malinowym. Gdy zacznie wrzeć wsypujemy tapiokę i zmniejszamy ogień Tapiokę gotujemy przez ok. 8-10 minut, często mieszając Po tym…

WIĘCEJ >

Ziemniaczano-szpinakowe myszki

Ziemniaki obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Szpinak drobno siekamy Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy szpinak i podsmażamy przez ok. 2-3 minuty (do momentu, aż zwiędnie) Z sera…

WIĘCEJ >

Żurek Paleo

Białą kiełbasę parzymy przez 15 min, wyjmujemy z wody (wodę zostawiamy!), kiełbasę zostawiamy do ostygnięcia Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kiełbasę białą i śląską pokroić w plasterki  Boczek pokroić w małą kostkę  W…

WIĘCEJ >