fbpx
logo
Szukaj
open close

Dip z tuńczyka i suszonych pomidorów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc0f40ab3-a0bb-40aa-84d5-b901947631d9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Dip z tuńczyka i suszonych pomidorów

Przygotowanie

  • Tuńczyka odsączamy z zalewy, przenosimy do miski i lekko rozdrabniamy widelcem
  • Ogórki i pomidory kroimy w drobną kostkę, a następnie dodajemy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy pozostałe składniki (poza bagietką) i całość delikatnie mieszamy
  • Dip powinien mieć nieco grudkowatą konsystencję, więc nie mieszamy go zbyt długo
  • Bagietkę kroimy na kromki i podajemy z dipem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dipów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Tuńczyk w sosie własnym (225 g)
  • Bagietka (140 g)
  • Ogórek kiszony (120 g)
  • Jogurt naturalny (100 g)
  • Pomidor suszony (80 g)
  • Majonez (50 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wątróbka z brokułami

Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na talerz wysypujemy mąkę Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i…

WIĘCEJ >

Soczysty kurczak po amerykańsku

Mięso kroimy poziomo na pół, tak aby powstały cieńsze filety, następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego i posypujemy przyprawami (pieprzem) Pieczarki kroimy na plasterki Boczek kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do…

WIĘCEJ >

Sałatka z kalafiora i batatu

Bataty obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Szynkę kroimy…

WIĘCEJ >

Kotlety mielone

Mieszamy wszystkie składniki rękoma i formujemy kotlety o grubości 4-5 cm. Kładziemy kotlety w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym piekarniku około godziny w 160-180 stopniach. Podajemy z gotowanymi warzywami i sałatką.

WIĘCEJ >