Dip z tuńczyka i suszonych pomidorów
Dip z tuńczyka i suszonych pomidorów
Przygotowanie
- Tuńczyka odsączamy z zalewy, przenosimy do miski i lekko rozdrabniamy widelcem
- Ogórki i pomidory kroimy w drobną kostkę, a następnie dodajemy do miski
- Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski
- Do miski dodajemy pozostałe składniki (poza bagietką) i całość delikatnie mieszamy
- Dip powinien mieć nieco grudkowatą konsystencję, więc nie mieszamy go zbyt długo
- Bagietkę kroimy na kromki i podajemy z dipem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dipów.
Autor
Lista składników
- Tuńczyk w sosie własnym (225 g)
- Bagietka (140 g)
- Ogórek kiszony (120 g)
- Jogurt naturalny (100 g)
- Pomidor suszony (80 g)
- Majonez (50 g)
- Sok z cytryny (bio) (6 ml)
- Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
- Pieprz czarny (1.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Wątróbka z brokułami
Mięso kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na talerz wysypujemy mąkę Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i…
WIĘCEJ >Soczysty kurczak po amerykańsku
Mięso kroimy poziomo na pół, tak aby powstały cieńsze filety, następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego i posypujemy przyprawami (pieprzem) Pieczarki kroimy na plasterki Boczek kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do…
WIĘCEJ >Sałatka z kalafiora i batatu
Bataty obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15-20 minut (do miękkości) Szynkę kroimy…
WIĘCEJ >Kotlety mielone
Mieszamy wszystkie składniki rękoma i formujemy kotlety o grubości 4-5 cm. Kładziemy kotlety w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w nagrzanym piekarniku około godziny w 160-180 stopniach. Podajemy z gotowanymi warzywami i sałatką.
WIĘCEJ >