fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dip z tuńczyka i suszonych pomidorów

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc0f40ab3-a0bb-40aa-84d5-b901947631d9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Dip z tuńczyka i suszonych pomidorów

Przygotowanie

  • Tuńczyka odsączamy z zalewy, przenosimy do miski i lekko rozdrabniamy widelcem
  • Ogórki i pomidory kroimy w drobną kostkę, a następnie dodajemy do miski
  • Zieleninę drobno siekamy i dodajemy do miski
  • Do miski dodajemy pozostałe składniki (poza bagietką) i całość delikatnie mieszamy
  • Dip powinien mieć nieco grudkowatą konsystencję, więc nie mieszamy go zbyt długo
  • Bagietkę kroimy na kromki i podajemy z dipem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dipów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Tuńczyk w sosie własnym (225 g)
  • Bagietka (140 g)
  • Ogórek kiszony (120 g)
  • Jogurt naturalny (100 g)
  • Pomidor suszony (80 g)
  • Majonez (50 g)
  • Sok z cytryny (bio) (6 ml)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Pieprz czarny (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z cukinii z masłem

Cukinię kroimy wzdłuż na pół i wydrążamy miąższ Następnie kroimy cukinię w kostkę o wielkości 1-2 cm Jarmuż pozbawiamy zdrewniałych części Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę W garnku rozpuszczamy tłuszcz Dodajemy przeciśnięty przez…

WIĘCEJ >

Kulki z nerkowców w wiórkach kokosowych

Orzechy prażymy na patelni, a następnie odkładamy do ostygnięcia Do przestygniętych orzechów dodajemy pozostałe składniki (poza wiórkami) i całość dokładnie blendujemy Z uzyskanej masy formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach koksowych Kulki przechowujemy w lodówce

WIĘCEJ >

Roladki wołowe z serem i bazylią

Mięso przenosimy do miski, dodajemy przyprawy, wybijamy jajo i całość dokładnie mieszamy Masę mięsną dzielimy na dwie części i rozpłaszczamy każdą część na kształt prostokąta Na mięso układamy ser, listki bazylii oraz posypujemy przyprawami, a…

WIĘCEJ >

Kanapki z serem pleśniowym, suszoną morelą i oliwkami

Bagietkę kroimy w plastry Każdy plaster smarujemy tłuszczem Na kanapki nakładamy sałatę, ser, morelę oraz oliwkę i całość posypujemy przyprawami

WIĘCEJ >