Dip z kalafiora i czosnku
Dip z kalafiora i czosnku
Przygotowanie
- Kalafiora gotujemy we wrzącej wodzie bez przykrycia.
- Ugotowanego kalafiora miksujemy z czosnkiem i olejem, doprawiamy solą do smaku i podajemy jako dodatek do mięs.
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego – więcej informacji znajduje się w piktogramach.
Uwagi
Zainspiruj się naszymi innymi propozycjami przygotowania dipu – szukaj pomysłów w powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- 3 różyczki kalafiora (200 g)
- 1-2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
- 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Ryż basmati
Ryż wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.
WIĘCEJ >Sos vinaigrette miodowy
Szykujemy pojemnik w którym będziemy blendować sos lub blender kielichowy Wlewamy oliwę Dodajemy musztardę Dodajemy sól, pieprz Dodajemy miód Dodajemy ocet Miksujemy blenderem około 2 min Cały czas miksując dolewamy wodę Miksujemy jeszcze kilka sekund
WIĘCEJ >Purée z marchewki
Marchewkę ścieramy na tarce i wsypujemy do garnka. Zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem, aż zmięknie. Następnie odkrywamy i gotujemy chwilę, aż woda odparuje (jeśli wody jest zdecydowanie za dużo to odlewamy). Zmniejszamy ogień i…
WIĘCEJ >