fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dip z kalafiora i czosnku

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd847778a-d3b4-4bb4-8dc6-da5bc693e846

Dip z kalafiora i czosnku

Przygotowanie

  • Kalafiora gotujemy we wrzącej wodzie bez przykrycia.
  • Ugotowanego kalafiora miksujemy z czosnkiem i olejem, doprawiamy solą do smaku i podajemy jako dodatek do mięs.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

Zainspiruj się naszymi innymi propozycjami przygotowania dipu – szukaj pomysłów w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 różyczki kalafiora (200 g)
  • 1-2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czarny hummus

Ciecierzycę zalewamy dzień wcześniej wodą Następnego dnia gotujemy ciecierzycę w wodzie do miękkości (około godziny na średnim ogniu lub 2 godziny na małym) Ugotowaną ciecierzycę przesypujemy do szklanej miski Wodę odlewam do innego naczynia  Sezam,…

WIĘCEJ >

Smalec czosnkowy

Słoninę wrzucamy do suchego garnka Wstawiamy na palnik i grzejemy na średnim ogniu Po kilkunastu minutach zacznie się wytapiać tłuszcz Co jakiś czas trzeba mieszać żeby się nie przypaliło Po mniej więcej 90 min uzyskamy…

WIĘCEJ >

Domowy chrzan bez mleka i cukru

Chrzan myjemy i obieramy Ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy Ucieramy razem z chrzanem i mlekiem kokosowym do uzyskania jednolitej masy, po czym dodajemy ocet

WIĘCEJ >

Sos vinaigrette AIP

Wszystkie składniki wrzucić do blendera kielichowego i zmiksować 

WIĘCEJ >