fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Dip ziołowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8452e712-790f-4820-9a0e-b9cbf354618e

Dip ziołowy

Przygotowanie

  • Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki
  • Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy
  • Dodajemy koperek, szczypiorek i miętę oraz sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • Blendujemy na gładki dip
  • Doprawiamy solą

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ awokado
  • 3-4 gałązki koperku
  • 3-4 gałązki szczypiorku 
  • 5-6 liści mięty
  • sok z 1 cytryny
  • sól himalajska/kłodawska – do smaku

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Roladki z bakłażana i twarogu

Umyte bakłażany kroimy pod ukosem na plastry o grubości nie większej niż pół centymetra. Plastry solimy i nacieramy oliwą a następnie kładziemy na blasze i pieczemy ok. 5 minut z każdej strony w 160 stopniach….

WIĘCEJ >

Sałatka z awokado

Myjemy wszystkie warzywa Awokado kroimy wzdłuż, wyciągamy pestkę, obieramy i kroimy w kostkę Sałatę drzemy na kawałki Cebulkę i ogórka kroimy w kostkę Szatkujemy szczypiorek Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy rukolę, kiełki, sok z cytryny,…

WIĘCEJ >

Knedle jaglano-gryczane ze śliwkami

Mus jabłkowy: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę Wrzucamy je do garnka Podlewamy odrobiną wody Dusimy do rozpadnięcia Dodajemy szczyptę cynamonu Kiedy jabłka będą miękkie miksujemy je na gładką masę Sos: Daktyle i śliwki moczymy…

WIĘCEJ >