Dip ziołowy
Dip ziołowy
Przygotowanie
- Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki
- Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy
- Dodajemy koperek, szczypiorek i miętę oraz sok wyciśnięty z 1 cytryny
- Blendujemy na gładki dip
- Doprawiamy solą
Autor
Lista składników
- ½ awokado
- 3-4 gałązki koperku
- 3-4 gałązki szczypiorku
- 5-6 liści mięty
- sok z 1 cytryny
- sól himalajska/kłodawska – do smaku
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Krem z kalafiora
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kalafior dzielimy na małe różyczki W garnku rozpuszczamy tłuszcz Dodajemy cebule, podsmażamy 3 minuty Dodajemy kalafior Podsmażamy 3 min Zalewamy bulionem Gotujemy 10 min Miksujemy blenderem Próbujemy, doprawiamy solą…
WIĘCEJ >Chłodnik ze szpinaku i awokado z jajkiem
Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia Dodajemy szpinak Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi Dolewamy wodę gazowaną Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy…
WIĘCEJ >Sałatka jarzynowa z sosem vinaigrette z awokado
Składniki na sałatkę kroimy w drobną kostkę – marchew, pietruszkę, seler, jabłko, ogórka kiszonego, rzodkiewki, kalarepę i 1/2 awokado. Robimy sos vinaigrette. Blendujemy oliwę, 1/2 awokado, wodę, sok z cytryny, ocet jabłkowy i sól. Zblendowanym…
WIĘCEJ >Sałatka jarzynowa z wędzoną szynką
Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 minut Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie żeby odciekła z nich woda Ugotowane wcześniej jajka obieramy i…
WIĘCEJ >