fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Czerwony DIP

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0c0f160a-dfea-4585-8bf9-313c028237d6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Czerwony DIP

Przygotowanie

  • Ugotowanego wcześniej buraka, selera naciowe i jabłko kroimy na drobne kawałki, a następnie przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować.
  • Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku.
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Dodajemy zioła
  • Wszystkie składniki zmiksować na gładki dip

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego sposobu żywienia i nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne dipy – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 ugotowany burak czerwony (120 g)
  • 1-2 mniejsze łodygi selera naciowego (90 g)
  • ½ jabłka (90 g)
  • 1 lub 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • Sok z ½ cytryny (40 g)
  • Ulubione zioła: kolendra, bazylia, koperek lub szczypiorek

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czekoladowe mleko

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego. Miksujemy do powstania pianki (ok. 3 minuty) i podajemy.

WIĘCEJ >

Szpinak cytrynowy

Myjemy szpinak Obieramy i kroimy czosnek Rozgrzewamy masło ghee na patelni Do rozgrzanego masła dodajemy pokrojony czosnek, podsmażamy 2 minuty Następnie dodajemy szpinak, przyprawiamy go solą i smażymy 4 minuty Wyłączamy ogień pod patelnią, wlewamy…

WIĘCEJ >

Jaglanka z mlekiem kokosowym

kaszę gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, można posypać ulubionymi dodatkami

WIĘCEJ >

Puree z białej rzodkwi

Białą rzodkiew obieramy i kroimy w grubą kostkę Kawałki warzywa wrzucamy do garnka i zalewamy wodą Gotujemy około 20 minut (do miękkości rzodkwi Odlewamy nadmiar wody, zostawiamy tylko tyle, ile umożliwi nam blendowanie Dodajemy masło…

WIĘCEJ >