fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Czerwony DIP

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0c0f160a-dfea-4585-8bf9-313c028237d6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Czerwony DIP

Przygotowanie

  • Ugotowanego wcześniej buraka, selera naciowe i jabłko kroimy na drobne kawałki, a następnie przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować.
  • Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku.
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Dodajemy zioła
  • Wszystkie składniki zmiksować na gładki dip

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego sposobu żywienia i nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne dipy – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 ugotowany burak czerwony (120 g)
  • 1-2 mniejsze łodygi selera naciowego (90 g)
  • ½ jabłka (90 g)
  • 1 lub 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • Sok z ½ cytryny (40 g)
  • Ulubione zioła: kolendra, bazylia, koperek lub szczypiorek

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grasica smażona na maśle ze szparagami

Grasica: Przygotowujemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 min Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >

Koktajl jagodowy

Myjemy szpinak Imbir myjemy i obieramy Do blendera wkładamy mrożone jagody, szpinak i imbir Do składników wlewamy 2 szklanki wody Wszystko blendujemy

WIĘCEJ >

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką  Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i bananem

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Wkrajamy pół banana

WIĘCEJ >