Czerwony DIP
Czerwony DIP
Przygotowanie
- Ugotowanego wcześniej buraka, selera naciowe i jabłko kroimy na drobne kawałki, a następnie przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować.
- Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku.
- Wyciskamy sok z cytryny
- Dodajemy zioła
- Wszystkie składniki zmiksować na gładki dip
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego sposobu żywienia i nietolerancji.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne dipy – koniecznie je wypróbuj.
Autor
Lista składników
- 1 ugotowany burak czerwony (120 g)
- 1-2 mniejsze łodygi selera naciowego (90 g)
- ½ jabłka (90 g)
- 1 lub 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
- Sok z ½ cytryny (40 g)
- Ulubione zioła: kolendra, bazylia, koperek lub szczypiorek
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Grasica smażona na maśle ze szparagami
Grasica: Przygotowujemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 min Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…
WIĘCEJ >Koktajl jagodowy
Myjemy szpinak Imbir myjemy i obieramy Do blendera wkładamy mrożone jagody, szpinak i imbir Do składników wlewamy 2 szklanki wody Wszystko blendujemy
WIĘCEJ >Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym
Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli Wlewamy ¾ szklanki wrzątku Mieszamy drewnianą łyżką Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…
WIĘCEJ >Owsianka z mlekiem roślinnym i bananem
Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Wkrajamy pół banana
WIĘCEJ >