fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Czerwony DIP

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0c0f160a-dfea-4585-8bf9-313c028237d6

Czerwony DIP

Przygotowanie

  • Ugotowanego wcześniej buraka, selera naciowe i jabłko kroimy na drobne kawałki, a następnie przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować.
  • Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku.
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Dodajemy zioła
  • Wszystkie składniki zmiksować na gładki dip

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego sposobu żywienia i nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne dipy – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 ugotowany burak czerwony (120 g)
  • 1-2 mniejsze łodygi selera naciowego (90 g)
  • ½ jabłka (90 g)
  • 1 lub 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • Sok z ½ cytryny (40 g)
  • Ulubione zioła: kolendra, bazylia, koperek lub szczypiorek

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Praska do czosnku
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa grzybowa z mlekiem kokosowym

Grzyby oczyszczamy i kroimy w grubą kostkę Zagotowujemy wodę i dodajemy do niej grzyby Gotujemy przez chwilę grzyby Po kilku minutach dolewamy mleko i wsypujemy przyprawy Gotujemy jeszcze przez około 20 minut mieszając co jakiś…

WIĘCEJ >

Komosanka z jogurtem kokosowym i z jagodami

Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości około 12 minut Odstawiamy na 10 minut Mieszamy z jogurtem kokosowym i dodajemy jagody Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty

WIĘCEJ >

Pasta warzywna

Warzywa obieramy Ścieramy na tarce Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy w rondelku tłuszcz i smażymy przez 2-3 min cebulę z czosnkiem Dodajemy starte warzywa Wlewamy pół szklanki zimnej wody, przykrywamy pokrywką i…

WIĘCEJ >

Sorbet morelowo – cynamonowy – oszukana szarlotka

Morele wypestkować Banana obrać, pokroić w plastry Owoce włożyć do pudełka i zamrozić Wyjąć pół godziny wcześniej Wbijamy nóż, jeśli wchodzi w owoce, to blender też sobie poradzi Wkładamy owoce do naczynia, w którym będziemy…

WIĘCEJ >