Czerwony DIP
Czerwony DIP
Przygotowanie
- Ugotowanego wcześniej buraka, selera naciowe i jabłko kroimy na drobne kawałki, a następnie przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować.
- Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku.
- Wyciskamy sok z cytryny
- Dodajemy zioła
- Wszystkie składniki zmiksować na gładki dip
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Burak (świeży) (100 g)
- Seler nać (90 g)
- Jabłko (świeże) (90 g)
- Cytryna (40 g)
- Czosnek (świeży) (10 g)
- Kolendra suszona (3 g)
- Bazylia suszona (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Siekany rumsztyk z sarny z warzywami grillowanymi i zasmażanymi buraczkami
Sarninę oczyścić z błon i powięzi Posiekać tasakiem lub zmielić w maszynce do mięsa Posolić, popieprzyć Formujemy okrągły rumsztyk o grubości około 1,5 cm Kalarepę obieramy i kroimy w plastry Cukinię kroimy w plastry Cebulę…
WIĘCEJ >Zielony koktajl jagodowy
Do blendera kielichowego wlewamy wodę, dodajemy maliny, jarmuż, olej kokosowy Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do 2 szklanek i podajemy od razu
WIĘCEJ >Cukiniowe spaghetti z bazyliowo-miętowym pesto
Cukinie umyć, wytrzeć ręcznikiem papierowym i pokroić wzdłuż na cienkie plasterki. Następnie każdy plasterek pokroić wzdłuż na cienkie paseczki, tak aby powstało „spaghetti”. Posypać solą, wymieszać i przełożyć na sitko na około 10 minut, aby…
WIĘCEJ >Jeże morelowo – czekoladowe
Czekoladę łamiemy na kawałki i wrzucamy do garnka Wlewamy mleko kokosowe Dodajemy miód Podgrzewamy na małym ogniu, cały czas mieszając Gdy czekolada się rozpuści i wszystko razem połączy, wyłączamy palnik Czekolada NIE MOŻE się zagotować,…
WIĘCEJ >