Dip ze świeżymi ziołami
Dip ze świeżymi ziołami
Przygotowanie
- Wszystkie składniki blendujemy na gładki krem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twoim aktualnym zaleceniom żywieniowym.
Uwagi
Zainspiruj się naszymi innymi propozycjami smacznych dipów – patrz w powiązane przepisy.
Autor
Lista składników
- 1 cebulka dymka (20 g)
- 2-3 gałązki natki pietruszki (6 g)
- 2-3 gałązki szczypiorku (6 g)
- 1 łyżeczka octu jabłkowego (3 g)
- 1 łyżka miodu (25 g)
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Chrupiąca sałatka z czarną soczewicą
Soczewicę gotujemy al dente i przelewamy zimną wodą. Rzodkiewki kroimy w plasterki, ogórki kiszone w kosteczkę, sałatę rwiemy na drobne kawałki. Olej, sok z cytryny, musztardę i przyprawy mieszamy na sos. Wszystkie składniki sałatki łączymy…
WIĘCEJ >Flaki wołowe
Marchew, pietruszkę i seler obieramy Warzywa kroimy w słupki/zapałki lub kostkę Por przekrawamy i płuczemy każdą warstwę, żeby nie było piasku, kroimy w półksiężyce Cebulę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…
WIĘCEJ >Zielony koktajl jagodowy
Do blendera kielichowego wlewamy wodę, dodajemy maliny, jarmuż, olej kokosowy Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do 2 szklanek i podajemy od razu
WIĘCEJ >Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym
Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli Wlewamy ¾ szklanki wrzątku Mieszamy drewnianą łyżką Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…
WIĘCEJ >