fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielony dip

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caee425a5-a501-4a9d-b500-eaae7a58ddbf

Zielony dip

Przygotowanie

  • Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki.
  • Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy.
  • Dodajemy szpinak i posiekaną dymkę.
  • Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy do miski.
  • Wyciskamy sok z cytryny.
  • Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.
  • Doprawiamy solą.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne pomysły na przyrządzenie dipu.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ dojrzałego awokado (70 g)
  • Sok z ½ cytryny (40 g)
  • 2 garście szpinaku baby (40 g)
  • ½ pęczka dymki (10 g)
  • 1-2 ząbki czosnku (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Praska do czosnku
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ekspresowy majonez domowy

Należy przygotować słoik lub inne wąskie naczynie, do którego zmieści się końcówka blendera Końcówkę blendera wkładamy na 15 minut do zamrażarki (to bardzo ważne – bez tego majonez nie wyjdzie gęsty) Do słoika wbijamy jajo,…

WIĘCEJ >

Smoothie miseczkowe „Słony karmel”

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Przelewamy do miseczki i ozdabiamy wedle uznania np. orzechami, gorzką czekoladą.

WIĘCEJ >

Sałata z boczniakami

Por przekroić wzdłuż na pół Wypłukać każdy liść pod bieżącą wodą żeby piasku nie było Pokroić w paseczki Czosnek obrać i pokroić, jak kto umie Boczniaki pokroić na połówki lub jak są duże na ćwiartki…

WIĘCEJ >