fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielony dip

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caee425a5-a501-4a9d-b500-eaae7a58ddbf
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zielony dip

Przygotowanie

  • Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki.
  • Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy.
  • Dodajemy szpinak i posiekaną dymkę.
  • Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy do miski.
  • Wyciskamy sok z cytryny.
  • Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.
  • Doprawiamy solą.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne pomysły na przyrządzenie dipu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ dojrzałego awokado (70 g)
  • Sok z ½ cytryny (40 g)
  • 2 garście szpinaku baby (40 g)
  • ½ pęczka dymki (10 g)
  • 1-2 ząbki czosnku (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kokosowa tapioka z papają

Tapiokę zalać mlekiem kokosowym wymieszanego z wodą. Doprowadzić do wrzenia, a potem na bardzo małym ogniu gotować jakieś 10-12 minut. Kulki tapioki muszą się zrobić zupełnie szkliste, przezroczyste. Jeszcze ciepłą przełożyć do miseczek, a na…

WIĘCEJ >

Chrzanowe purée z kalafiora z chipsami z jarmużu

Puree z kalafiora:  Płuczemy kalafiora, dzielimy na mniejsze części i gotujemy w osolonej wodzie przez około 20 minut.  Dokładnie odsączamy z wody. To bardzo ważna czynność, która zapewni odpowiednią gęstość puree.  W garnku lub naczyniu…

WIĘCEJ >

Zupa pomidorowa z warzywami (wegańska/wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać  Wszystkie warzywa pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz i wrzucamy pokrojone warzywa Podsmażamy 5 min Dodajemy pomidory Dusimy 5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 20 min Doprawiamy solą i…

WIĘCEJ >

Poziomki

Poziomki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >