logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zielony dip

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-67

Zielony dip

Przygotowanie

  • Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki.
  • Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy.
  • Dodajemy szpinak i posiekaną dymkę.
  • Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy do miski.
  • Wyciskamy sok z cytryny.
  • Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.
  • Doprawiamy solą.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ dojrzałego awokado
  • sok z ½ cytryny
  • 50 g szpinaku baby
  • ½ pęczka dymki
  • 1-2 ząbki czosnku
  • sól himalajska/kłodawska

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Nutella z daktyli

Orzechy (opcjonalnie podprażone) wrzucamy do blendera i miksujemy na krem Dorzucamy daktyle, mleko i kakao i/lub karob; jeśli konsystencja będzie (…)

WIĘCEJ >

Roladki z bakłażana i twarogu

Umyte bakłażany kroimy pod ukosem na plastry o grubości nie większej niż pół centymetra. Plastry solimy i nacieramy oliwą a (…)

WIĘCEJ >

Smoothie z musem gruszkowo – jabłkowym

Jabłko, gruszkę, daktyle, cynamon, miód oraz jednego banana miksujemy na gładki krem i wlewamy go do miseczki Drugiego banana kroimy (…)

WIĘCEJ >

Wieprzowina duszona z kapustą pekińską

Karkówkę pokroić w paski centymetr szerokie, 3 cm długie Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kapustę pokroić w (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl