fbpx
logo
Szukaj
open close

Zielony dip

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5caee425a5-a501-4a9d-b500-eaae7a58ddbf
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zielony dip

Przygotowanie

  • Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki.
  • Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy.
  • Dodajemy szpinak i posiekaną dymkę.
  • Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy do miski.
  • Wyciskamy sok z cytryny.
  • Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę.
  • Doprawiamy solą.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dipów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (70 g)
  • Sok z cytryny (bio) (45 ml)
  • Szpinak (40 g)
  • Cebula dymka (10 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Czerwony DIP

Ugotowanego wcześniej buraka, selera naciowe i jabłko kroimy na drobne kawałki, a następnie przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować. (…)

WIĘCEJ >

Dip ziołowy

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy Dodajemy koperek, szczypiorek i (…)

WIĘCEJ >

Dip ze świeżymi ziołami

Wszystkie składniki blendujemy na gładki krem

WIĘCEJ >

Dip z kalafiora i czosnku

Kalafiora gotujemy we wrzącej wodzie bez przykrycia. Ugotowanego kalafiora miksujemy z czosnkiem i olejem, doprawiamy solą do smaku i podajemy jako dodatek do (…)

WIĘCEJ >

Dip z karczochami i szpinakiem

Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu i wrzucić posiekaną cebulę. Po około 3 minutach dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Poczekać, aż (…)

WIĘCEJ >

Jajka w koszulkach na dipie z awokado z sałatką

Awokado wydłubujemy łyżeczką z skórki Miąższ przekładamy do jakiejś miseczki, skórę i pestkę wyrzucamy Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub (…)

WIĘCEJ >