fbpx
logo
Szukaj
open close

Dip z karczochami i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c96156233-98ac-47d2-be2d-322496777b88-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Dip z karczochami i szpinakiem

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu i wrzucić posiekaną cebulę.
  • Po około 3 minutach dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
  • Poczekać, aż czosnek puści aromat i dodać drobno posiekaną cukinię.
  • Kiedy cukinia zmięknie, przełożyć zawartość patelni do pojemnika blendera lub malaksera, dodać karczochy, wodę i zblendować wszystko na gładką masę.
  • Na tą samą patelnię wrzucić szpinak i dodać zblendowany sos.
  • Podgrzać całość i doprawić przyprawami (sproszkowanym czosnkiem) według uznania.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Przechowujemy w lodówce do dwóch dni.

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne propozycje przyrządzenia warzywnych dipów.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Cukinia zielona (150 g)
  • Szpinak (90 g)
  • Karczoch w zalewie (75 g)
  • Cebula (50 g)
  • Woda (50 ml)
  • Olej kokosowy nierafinowany (12 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Czosnek granulowany (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Nóż, Patelnia, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Kasza gryczana

Kaszę wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz na warzywach duszonych w mleku kokosowym

Rybę solimy i pieprzymy Kładziemy na naczyniu żaroodpornym Na górę kładziemy łyżkę masła klarowanego Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika Pieczemy 20 minut Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w paski Cebulę i czosnek…

WIĘCEJ >

Frittata warzywna z pomidorami i mozzarellą

Rozgrzewamy piekarnik do 20 st. C Ubijamy jajka z dwoma łyżkami wody i odstawiamy Pomidory i szczypior myjemy Ser, szczypior, oliwki, pomidora kroimy i układamy w naczyniu żaroodpornym Wylewamy na warzywa z serem ubite jajka…

WIĘCEJ >

Prosta pasta z awokado

Awokado wydłubujemy łyżeczką ze skórki. Miąższ przekładamy do naczynia, w którym będziemy blendować, skórę i pestkę wyrzucamy. Dodajemy natkę pietruszki i sok z cytryny Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku…

WIĘCEJ >