fbpx
logo
Szukaj
open close

Herbatniki bekonowe z mąki kokosowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf9842704-fc54-45e9-9614-9688cce0b1b8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Herbatniki bekonowe z mąki kokosowej

Przygotowanie

  • Boczek kładziemy na patelnię i podsmażamy do momentu, aż będzie chrupiący (zostawiamy 1/4 szklanki tłuszczu wytopionego z boczku)
  • Do miski wybijamy jaja, dolewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy (sól) i całość dokładnie miksujemy
  • Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiewamy przez sitko do miski z masą i ponownie miksujemy
  • Masę odkładamy na ok. 4-5 minut, aby zgęstniała
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem
  • Boczek kruszymy (lub kroimy) na małe kawałeczki, dodajemy do masy i mieszamy
  • Na blachę nakładamy porcję ciasta w odstępach ok. 5 cm
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 13-15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Na 1 porcję przypadają 2 herbatniki.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia herbatników.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (204 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (105 g)
  • Mąka kokosowa (80 g)
  • Proszek do pieczenia (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Mikser, Miska, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa chrzanowa

Obieramy i kroimy cebulę w kostkę Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3…

WIĘCEJ >

Ryż z jabłkami

Ryż gotujemy we wrzącej wodzie przez około 12-15 minut, a następnie odcedzamy W międzyczasie jabłko obieramy i trzemy na tarce Przekładamy do rondelka, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy utartą wanilię, cynamon i goździki Dusimy 15…

WIĘCEJ >

Granola orzechowa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 120 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Orzechy siekamy W garnku rozpuszczamy tłuszcz Do miski wrzucamy wiórki kokosowe, orzechy oraz pestki i mieszamy Do osobnej miski wlewamy rozpuszczony tłuszcz, dodajemy…

WIĘCEJ >

Sałatka lodowa

Sałatę kroimy na paski Pomidory kroimy na ćwiartki Cebulę obieramy i kroimy w piórka Zieleninę drobno siekamy Wszystkie warzywa wrzucamy do miski, polewamy tłuszczem oraz sokiem z cytryny i posypujemy przyprawami

WIĘCEJ >