fbpx
logo
Szukaj
open close

Herbatniki serowo-czosnkowe z mąki kokosowej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2d792600-641a-4aca-af1f-759db3ca166e
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Herbatniki serowo-czosnkowe z mąki kokosowej

Przygotowanie

  • Tłuszcz wkładamy do rondla i podgrzewamy do momentu, aż się roztopi
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy tłuszcz, przyprawy (sól i cebulę) i dokładnie miksujemy
  • Następnie przesiewamy do miski mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie dokładnie miksujemy
  • Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski z masą i mieszamy
  • Czosnek obieramy, kroimy w drobną kostkę, dodajemy do masy i całość ponownie dokładnie mieszamy
  • Masę odkładamy na ok. 4-5 minut, aby zgęstniała
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 205 st. C
  • Blachę smarujemy tłuszczem
  • Następnie nakładamy na blachę łyżką porcję masy, zostawiając ok. 5 cm odstępu
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia herbatników.

Zdjęcie jest poglądowe, może się różnić od podanego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (204 g)
  • Mąka kokosowa (80 g)
  • Masło (60 g)
  • Ser żółty (40 g)
  • Czosnek (40 g)
  • Proszek do pieczenia (1 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Cebula granulowana (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Mikser, Miska, Nóż, Piekarnik, Rondel, Sitko, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ananas

Ananasa obrać i pokroić w kostkę

WIĘCEJ >

Ryżanka z dżemem truskawkowym

Ryż gotujemy w mleku przez ok. 15 minut (lub do miękkości i wchłonięcia całego mleka) Ryżankę przenosimy do miski i dodajemy dżem

WIĘCEJ >

Omlet po włosku

Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę jajeczną i smażymy pod przykryciem przez ok. 5 minut (do momentu ścięcia się jaj) Pomidora kroimy w cząstki Ser…

WIĘCEJ >

Bezsernik dyniowo-korzenny

Spód Daktyle zalewamy gorącą wodą (na 100 g daktyli 170 ml wody) i odkładamy na ok. 10-15 minut, a następnie odcedzamy Wszystkie składniki umieszczamy w robocie kuchennym i miksujemy na jednolitą, lekko klejącą się masę…

WIĘCEJ >