fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jabłka nadziewane kokosową komosą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd8367af6-1b89-462b-b7cd-715c9e046539
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jabłka nadziewane kokosową komosą

Przygotowanie

  • Komosę ryżową płuczemy i przelewamy wrzątkiem
  • Gotujemy ją w szklance mleka kokosowego oraz szklance wody
  • Pomarańczę myjemy bardzo ciepłą wodą i szorujemy
  • Z tak umytej pomarańczy ścieramy skórkę na tarce o drobnych oczkach
  • Laskę wanilii kroimy na pół i za pomocą noża wyjmujemy z niej ziarenka
  • W momencie, gdy kasza wciągnie większość płynu dodajemy żurawinę, skórkę z pomarańczy, ziarenka wanilii ,cynamon i miód
  • Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C
  • Jabłka myjemy
  • Odcinamy górną część jabłka (około 2 cm)
  • Wydrążamy gniazdo nasienne
  • Jabłka napełniamy gotowym nadzieniem
  • Przykrywamy odciętą częścią jabłka
  • Wkładamy do piekarnika
  • Pieczemy około 30 minut lub do momentu,kiedy jabłka będą miękkie

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jabłko (świeże) (720 g)
  • Mleko kokosowe (240 ml)
  • Woda (200 ml)
  • Komosa ryżowa biała (100 g)
  • Żurawina suszona (40 g)
  • Miód lipowy (12 g)
  • Pomarańcza skórka (6 g)
  • Wanilia – laska (1 g)
  • Cynamon mielony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Nóż, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Topinambur z warzywami

Topinambur gotujemy w delikatnie osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Marchewkę i pietruszkę obieramy Ścieramy na tarce lub kroimy w cienkie paseczki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i umieszczamy…

WIĘCEJ >

Pierś z kaczki w sosie cytrynowym

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pierś z kaczki nacieramy solą i pieprzem. Układamy mięso na nagrzanej patelni skórą do dołu i smażymy przez 8 minut, następnie z drugiej strony (skórą do góry) przez minutę. Kaczkę…

WIĘCEJ >

Smoothie zielone z żółtkami

Wszystkie składniki miksujemy

WIĘCEJ >

Dynia makaronowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Dynię myjemy, nakłuwamy w różnych miejscach widelcem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy aż do miękkości (od 45 do 60 minut) Wyciągamy dynię i czekamy, aż ostygnie Gdy ostygnie, kroimy dynię…

WIĘCEJ >