fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jabłka nadziewane kokosową komosą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd8367af6-1b89-462b-b7cd-715c9e046539
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jabłka nadziewane kokosową komosą

Przygotowanie

  • Komosę ryżową płuczemy i przelewamy wrzątkiem
  • Gotujemy ją w szklance mleka kokosowego oraz szklance wody
  • Pomarańczę myjemy bardzo ciepłą wodą i szorujemy
  • Z tak umytej pomarańczy ścieramy skórkę na tarce o drobnych oczkach
  • Laskę wanilii kroimy na pół i za pomocą noża wyjmujemy z niej ziarenka
  • W momencie, gdy kasza wciągnie większość płynu dodajemy żurawinę, skórkę z pomarańczy, ziarenka wanilii ,cynamon i miód
  • Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C
  • Jabłka myjemy
  • Odcinamy górną część jabłka (około 2 cm)
  • Wydrążamy gniazdo nasienne
  • Jabłka napełniamy gotowym nadzieniem
  • Przykrywamy odciętą częścią jabłka
  • Wkładamy do piekarnika
  • Pieczemy około 30 minut lub do momentu,kiedy jabłka będą miękkie

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jabłko (świeże) (350 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Woda (100 ml)
  • Komosa ryżowa biała (50 g)
  • Żurawina suszona (40 g)
  • Miód lipowy (6 g)
  • Pomarańcza skórka (6 g)
  • Wanilia – laska (1 g)
  • Cynamon mielony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Nóż, Piekarnik, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placki z batatów z sałatką z wędzonym łososiem

Batata obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko Lekko posolić i popieprzyć Rozmieszać rózgą Dodać mąkę kokosową i robrze rozmieszać Rozgrzać na patelni tłuszcz Łyżką nabieramy ciasto i kładziemy…

WIĘCEJ >

Pasta z buraków i słonecznika

Nasiona słonecznika wsypujemy do miski i zalewamy szklanką wrzątku Przykrywamy pokrywką, lub talerzykiem i odstawiamy na 5 min Buraki obieramy i kroimy w kostkę i wkładamy do naczynia w którym będziemy blendować Cebulę obieramy i…

WIĘCEJ >

Polędwica z dorsza na szpinaku

Dorsza posolić i popieprzyć Położyć w naczyniu żaroodpornym Dodać łyżkę tłuszczu Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. C na 20 min W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę cebulę z czosnkiem W garnku rozgrzewamy…

WIĘCEJ >

Placuszki kasztanowe z truskawkami

Najpierw przygotowujemy ciasto na placki Przesiewamy mąkę przez sitko Roztrzepujemy jajka rózgą lub widelcem Mieszamy jajka z mąką i taką ilością wody, by uzyskać gładkie, płynne (jednak gęstsze od naleśnikowego) ciasto Truskawki kroimy w plasterki. Najlepiej…

WIĘCEJ >