Komosa ryżowa na mleku kokosowym
Komosa ryżowa na mleku kokosowym
Przygotowanie
- W garnku na średnim ogniu delikatnie prażymy wiórki kokosowe, od czasu do czasu mieszając
- Wiórki odstawiamy do wystudzenia
- Do garnka wlewamy szklankę wody, mleko kokosowe, komosę ryżową, syrop klonowy i doprowadzamy do wrzenia
- Po zagotowaniu zmniejszamy ogień pod garnkiem i przykrywamy go pokrywką.
- Całość gotujemy 15-20 minut do momentu, aż komosa zmięknie i płyn zostanie wchłonięty.
- Przed podaniem mielimy nasiona chia i posypujemy komosę.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Mleko kokosowe (230 ml)
- Woda (200 ml)
- Komosa ryżowa biała (180 g)
- Syrop klonowy (50 g)
- Wiórki kokosowe (45 g)
- Nasiona chia (8 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Szynka z wieprzowiny, boczku i grzybów podawana z sałatką
Szynka Mięso oraz czosnek mielimy na standardowy sitku Boczek kroimy w kostkę Grzyby kroimy na kawałki Wszystkie składniki wrzucamy do miski i wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej masy Masę przenosimy do szynkowaru, a następnie szynkowar…
WIĘCEJ >Kapuśniak wegański
Kapustę pokroić w drobną kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Wszystkie warzywa wrzucić do garnka Dodać pomidory z puszki Lekko posolić i popieprzyć Dodać kminek,…
WIĘCEJ >Pasztet z dzika z grzybami
Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…
WIĘCEJ >Fritatta szpinakowa
Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pomidorki przekroić na połówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2 – 3 min Dodajemy szpinak, dusimy…
WIĘCEJ >