fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosa ryżowa na mleku kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ceb191729-090b-4104-9b1d-35bd5c1c8334
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Komosa ryżowa na mleku kokosowym

Przygotowanie

  • W garnku na średnim ogniu delikatnie prażymy wiórki kokosowe, od czasu do czasu mieszając
  • Wiórki odstawiamy do wystudzenia
  • Do garnka wlewamy szklankę wody, mleko kokosowe, komosę ryżową, syrop klonowy i doprowadzamy do wrzenia
  • Po zagotowaniu zmniejszamy ogień pod garnkiem i przykrywamy go pokrywką.
  • Całość gotujemy 15-20 minut do momentu, aż komosa zmięknie i płyn zostanie wchłonięty.
  • Przed podaniem mielimy nasiona chia i posypujemy komosę.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko kokosowe (230 ml)
  • Woda (200 ml)
  • Komosa ryżowa biała (180 g)
  • Syrop klonowy (50 g)
  • Wiórki kokosowe (45 g)
  • Nasiona chia (8 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Młynek elektryczny

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szaszłyki z krewetek z szaszłykami warzywnymi

Obieramy czosnek i kroimy w kostkę Z rzodkiewek odcinamy ogonek i liście Cukinię kroimy w plastry Paprykę kroimy w kwadraty wielkości krążków cukinii Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (nacinamy kręgosłup i wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Grillowany camembert na miksie sałat z gruszkami i nerkowcami

Sałatę rzymską umyć, otrząsnąć z wody i ułożyć na talerzu Dodać rukolę Radicchio porwać na małe kawałki i położyć na sałatach Cykorię porozdzielać na osobne liście i ułożyć na talerzu Gruszkę pokroić w plasterki Winogrono…

WIĘCEJ >

Gołąbki z sosem pomidorowym i ziemniakami

Bierzemy duży garnek (taki, żeby kapusta się w nim mieściła) Wkładamy kapustę, zalewamy wodą, żeby sprawdzić, jaki poziom ma być, żeby nam się nie przelało Wyjmujemy kapustę i pusty garnek z wodą wstawiamy na ogień…

WIĘCEJ >

Sorbet morelowo – cynamonowy – oszukana szarlotka

Morele wypestkować Banana obrać, pokroić w plastry Owoce włożyć do pudełka i zamrozić Wyjąć pół godziny wcześniej Wbijamy nóż, jeśli wchodzi w owoce, to blender też sobie poradzi Wkładamy owoce do naczynia, w którym będziemy…

WIĘCEJ >