fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosa ryżowa na mleku kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ceb191729-090b-4104-9b1d-35bd5c1c8334
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Komosa ryżowa na mleku kokosowym

Przygotowanie

  • W garnku na średnim ogniu delikatnie prażymy wiórki kokosowe, od czasu do czasu mieszając
  • Wiórki odstawiamy do wystudzenia
  • Do garnka wlewamy szklankę wody, mleko kokosowe, komosę ryżową, syrop klonowy i doprowadzamy do wrzenia
  • Po zagotowaniu zmniejszamy ogień pod garnkiem i przykrywamy go pokrywką.
  • Całość gotujemy 15-20 minut do momentu, aż komosa zmięknie i płyn zostanie wchłonięty.
  • Przed podaniem mielimy nasiona chia i posypujemy komosę.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mleko kokosowe (230 ml)
  • Woda (200 ml)
  • Komosa ryżowa biała (180 g)
  • Syrop klonowy (50 g)
  • Wiórki kokosowe (45 g)
  • Nasiona chia (8 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Młynek elektryczny

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szynka z wieprzowiny, boczku i grzybów podawana z sałatką

Szynka Mięso oraz czosnek mielimy na standardowy sitku Boczek kroimy w kostkę Grzyby kroimy na kawałki Wszystkie składniki wrzucamy do miski i wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej masy Masę przenosimy do szynkowaru, a następnie szynkowar…

WIĘCEJ >

Kapuśniak wegański

Kapustę pokroić w drobną kostkę Marchew, pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Wszystkie warzywa wrzucić do garnka Dodać pomidory z puszki Lekko posolić i popieprzyć Dodać kminek,…

WIĘCEJ >

Pasztet z dzika z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Fritatta szpinakowa

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Pomidorki przekroić na połówki Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2 – 3 min Dodajemy szpinak, dusimy…

WIĘCEJ >