fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajecznika ze szparagami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c73745e16-0ff6-4180-80f7-437d5fddd1f9
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jajecznika ze szparagami

Przygotowanie

  • Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki i pokroić na 1-2 cm kawałki.
  • W małym garnku zagotować lekko osoloną wodę i wrzucić pokrojone szparagi.
  • Gotować 3-4 minuty, odcedzić i od razu przełożyć do baaardzo zimnej wody.
  • Po chwili ponownie odcedzić.
  • Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła klarowanego, wrzucić odcedzone, pokrojone i obgotowane szparagi.
  • Smażyć 1-2 minuty, wbić jajka i smażyć do momentu, aż jajecznica będzie gotowa.
  • Przed podaniem posolić i oprószyć pieprzem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (153 g)
  • Szparag zielony (120 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti z warzyw z łososiem (z wywarem kostnym)

Łososia kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce W wysokiej patelni…

WIĘCEJ >

Parówki i warzywa

Parówki włożyć do wrzącej wody, parzyć 5 minut.

WIĘCEJ >

Pieczona polędwiczka wieprzowa na warzywach i imbirze

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3 min z każdej strony na średnim ogniu  Przekładamy mięso na naczynie żaroodporne Pieczemy 10 min Warzywa…

WIĘCEJ >

Rosół z sarny z żółtkiem

Warzywa (marchew, pietruszkę, seler) obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół Por przekrawamy wzdłuż na pół i płuczemy pod bieżącą wodą Cebulę przekrawamy na pół (razem z łupiną, obieramy i wyrzucamy tylko luźne i brudne liście cebuli)…

WIĘCEJ >