fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajecznika ze szparagami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c73745e16-0ff6-4180-80f7-437d5fddd1f9

Jajecznika ze szparagami

Przygotowanie

  • Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki i pokroić na 1-2 cm kawałki.
  • W małym garnku zagotować lekko osoloną wodę i wrzucić pokrojone szparagi.
  • Gotować 3-4 minuty, odcedzić i od razu przełożyć do baaardzo zimnej wody.
  • Po chwili ponownie odcedzić.
  • Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła klarowanego, wrzucić odcedzone, pokrojone i obgotowane szparagi.
  • Smażyć 1-2 minuty, wbić jajka i smażyć do momentu, aż jajecznica będzie gotowa.
  • Przed podaniem posolić i oprószyć pieprzem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji.

Uwagi

Jeśli mamy same szparagowe „główki”, to wystarczy gotować je tylko przez 2-3 minuty.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3-4 zielone szparagi (120 g)
  • 3 jajka kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka gryczana z dzikiem

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Mięso kroimy w kostkę Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w…

WIĘCEJ >

Chleb gryczany z pastą warzywną

Chleb posmarować pastą – 2-4 kromki (zależy od głodu) Przepisy na pastę znajdziesz w przepisach powiązanych

WIĘCEJ >

Ryż z owocami duszonymi na oleju kokosowym

Owoce kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej Podsmażamy owoce 3-4 min Dodajemy ryż Lekko solimy

WIĘCEJ >

Sałatka z mozzarellą

Pomidora kroimy w cząstki, a suszonego pomidora rozdrabniamy Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki Całość mieszamy ze sobą i podajemy z oliwą i olejem MCT, octem balsamicznym, sokiem z cytryny oraz bazylią Doprawiamy do smaku solą…

WIĘCEJ >