Jajecznika ze szparagami
Jajecznika ze szparagami
Przygotowanie
- Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki i pokroić na 1-2 cm kawałki.
- W małym garnku zagotować lekko osoloną wodę i wrzucić pokrojone szparagi.
- Gotować 3-4 minuty, odcedzić i od razu przełożyć do baaardzo zimnej wody.
- Po chwili ponownie odcedzić.
- Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła klarowanego, wrzucić odcedzone, pokrojone i obgotowane szparagi.
- Smażyć 1-2 minuty, wbić jajka i smażyć do momentu, aż jajecznica będzie gotowa.
- Przed podaniem posolić i oprószyć pieprzem.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze rozm. M (153 g)
- Szparag zielony (120 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka ziemniaczana z rukolą, pomidorami i wędzonym łososiem
Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę Rukolę umyć i odcedzić na sicie Pomidory pokroić na połówki Łososia pokroić w paski Czosnek obrać i drobno pokroić Wszystkie składniki wrzucić do miski Dodać sos Zamieszać, spróbować i ewentualnie…
WIĘCEJ >Karkówka z szynkowaru z sałatką
Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min. 12 godz. do lodówki Wyjmujemy…
WIĘCEJ >Pieczone talarki z cukiniowe z łososiem
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Cukinię kroimy w plasterki, układamy na papierze do pieczenia i następnie skrapiamy oliwą i posypujemy solą Talarki wkładamy do piekarnika na 30 minut Po tym czasie, każdy talarek smarujemy serkiem…
WIĘCEJ >Wątroba wieprzowa duszona z boczniakami i pieczarkami
Wątrobę pokroić w ukośne cienkie plastry Pieczarki pokroić na ćwiartki Boczniaki pokroić na mniejsze kawałki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Wrzucamy grzyby Podsmażamy 2 min Dodajemy cebulę…
WIĘCEJ >