fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajecznica z pieczarkami i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c06110ea0-7371-4780-b3a6-a2119095eaef
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jajecznica z pieczarkami i szpinakiem

Przygotowanie

  • Pieczarki obieramy i kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy szpinak oraz przyprawy i dusimy przez ok. 5 minut
  • Wybijamy jaja i smażymy do momentu ścięcia się białek na powierzchni jajecznicy, a następnie mieszamy i smażymy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji
  • Pomidora kroimy w ćwiartki
  • Na talerzu układamy sałatę z pomidorem i polewamy tłuszczem, a obok nakładamy jajecznicą i całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jajecznicy.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (170 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Pieczarka (świeża) (80 g)
  • Szpinak (40 g)
  • Sałata lodowa (35 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka Caprese

Pomidora i mozzarellę kroimy w plastry Podajemy na talerzu i przekładamy z plastrami mozzarelli, listkami bazylii Skrapiamy oliwą z oliwek i olejem MCT Doprawiamy do smaku, ewentualnie polewamy octem balsamicznym

WIĘCEJ >

Frytki z batatów w boczku

Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty obieramy i kroimy w grube słupki. Każdy słupek owijamy plasterkiem boczku i układamy na papierze do pieczenia.  Pieczemy do miękkości- 20-25…

WIĘCEJ >

Mus orzechowo – gruszkowy

Orzechy przebierać dokładnie, żeby nie zawieruszyły się gdzieś kawałeczki łupin Wsypać do miski i zalać zimną wodą Odstawić na 12 godz. Orzechy odcedzić na sicie (wodę wylać) Gruszki umyć Przeciąć na pół i wykroić gniazda…

WIĘCEJ >

Cytrynowy kurczak w brokułach

Pierś z kurczaka kroimy na drobne kawałki i mieszamy z przyprawami. Brokuła dzielimy na małe różyczki i myjemy. Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy i podsmażamy mięso, aż się zarumieni. Odkładamy na talerz. Dodajemy rosół, sok…

WIĘCEJ >