fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajecznica z pieczarkami i szpinakiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c06110ea0-7371-4780-b3a6-a2119095eaef
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jajecznica z pieczarkami i szpinakiem

Przygotowanie

  • Pieczarki obieramy i kroimy w plastry
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Wrzucamy pieczarki i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty
  • Dodajemy szpinak oraz przyprawy i dusimy przez ok. 5 minut
  • Wybijamy jaja i smażymy do momentu ścięcia się białek na powierzchni jajecznicy, a następnie mieszamy i smażymy do momentu uzyskania pożądanej konsystencji
  • Pomidora kroimy w ćwiartki
  • Na talerzu układamy sałatę z pomidorem i polewamy tłuszczem, a obok nakładamy jajecznicą i całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jajecznicy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor (170 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Pieczarka (świeża) (80 g)
  • Szpinak (40 g)
  • Sałata lodowa (35 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajecznica z żółtek i jarmużu

Jarmuż i szczypiorek myjemy i kroimy (można użyć szczypiorku lub szczypioru, tego grubszego, będzie jeszcze smaczniej) Rozpuszczamy masło na patelni Wrzucamy warzywa, można dodać również inne ulubione świeże zioła Przykrywamy, żeby się szybciej udusiło Rozbijamy…

WIĘCEJ >

Placki z cukinii z sosem pomidorowo – paprykowym (z bulionem kostnym)

Placki z cukinii: Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki kokosowej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki kokosowej i zmieszać Rozgrzać patelnię…

WIĘCEJ >

Zrazy staropolskie ze schabu z kaszą gryczaną i buraczkami

Mięso mielone wkładamy do miski Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy i dzielimy na 4 kulki Rozbijamy plaster schabu tłuczkiem do mięsa Lekko solimy i pieprzymy Kładziemy szynkę Nakładamy na środek kulkę mieloną Lekko rozpłaszaczamy Na środek…

WIĘCEJ >

Pyry z gzikiem (ziemniaki z twarogiem)

Ziemniaki obieramy, kroimy w cząstki, lub na ćwiartki Zalewamy gorącą wodą, lekko solimy i gotujemy do miękkości (około 25 min) Do miski wkładamy twaróg Dodajemy śmietanę Siekamy szczypiorek i dodajemy Lekko solimy i pieprzymy Mieszamy…

WIĘCEJ >