fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajecznica z brokułem i grzybami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc17cca96-7b61-4838-8d6d-d5c60f865628
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Jajecznica z brokułem i grzybami

Przygotowanie

  • W garnku gotujemy brokuły we wrzącej wodzie bez przykrycia – ok. 10 minut.
  • W tym samym czasie na rozgrzaną patelnię dodajemy tłuszcz i pokrojone na drobne kawałki pieczarki
  • Wbijamy jajka i mieszamy do uzyskania lekkiego ścięcia jaj

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej diecie oraz nietolerancjom – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne pomysły na przygotowanie jajecznicy.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 5 pieczarek (100 g)
  • 4 różyczki brokuła (100 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego/masła klarowanego Ghee (25 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowany camembert na miksie sałat z gruszkami i nerkowcami

Sałatę rzymską umyć, otrząsnąć z wody i ułożyć na talerzu Dodać rukolę Radicchio porwać na małe kawałki i położyć na sałatach Cykorię porozdzielać na osobne liście i ułożyć na talerzu Gruszkę pokroić w plasterki Winogrono…

WIĘCEJ >

Szparagi z łososiem na sałacie

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki Szparagi kroimy na 4 części Z plastrów cebuli robimy krążki Wszystkie składniki układamy na sałacie Dodajemy łososia na wierzch Polewamy sosem

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Salceson kroimy w kostkę Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki Posypujemy krążkami cebuli Polewamy sosem

WIĘCEJ >