Jajecznica na maśle
Jajecznica na maśle
Przygotowanie
- Na patelni rozpuszczamy masło.
- Wybijamy jajka.
- Mieszamy do uzyskania odpowiedniego ścięcia.
Rady dietetyka
Do takiego posiłku warto dodać porcję dozwolonych warzyw w postaci zupy, sałatki lub zielonego koktajlu.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jajecznicy.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze rozm. M (153 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Omlet z grzybami
Marchewkę kroimy w słupki, a grzyby w kostkę Smażymy na maśle przez 15 minut W tym czasie mieszamy jajka z mlekiem kokosowym, oliwą i solą Wylewamy masę jajeczną na grzyby Gdy jajko od spodu się…
WIĘCEJ >Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach
Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…
WIĘCEJ >Jajecznika ze szparagami
Szparagi umyć, odłamać twarde końcówki i pokroić na 1-2 cm kawałki. W małym garnku zagotować lekko osoloną wodę i wrzucić pokrojone szparagi. Gotować 3-4 minuty, odcedzić i od razu przełożyć do baaardzo zimnej wody. Po…
WIĘCEJ >Twarożek z migdałów
Migdały wsypać do miski Zalać zimną wodą z kranu i zostawić do rana Następnie migdały odcedzić na sitku Przełożyć do kubeczka/wiaderka/miseczki Wycisnąć sok z cytryny i zalać nim migdały, dodać miód Zmiksować blenderem Spróbować i…
WIĘCEJ >