fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajko w koszulce z pieczarek

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4776e026-95a3-4d91-805f-c0852a6ac4db
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jajko w koszulce z pieczarek

Przygotowanie

  • Dwie pieczarki czyścimy, wydrążamy środek, przyprawiamy i skrapiamy oliwą
  • Układamy na blaszcze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia
  • Wykładamy plastrami boczku
  • Do środka wbijamy jajko
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Nagrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C przez około 25 minut
  • Zapiekamy
  • Podajemy ze świeżym jarmużem, pomidorem, bazylią i polane olejem MCT

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia jaj w koszulkach.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pieczarka portobello (220 g)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Pomidor (świeży) (85 g)
  • Jarmuż (świeży) (60 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
  • Bazylia (świeża) (6 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotlety siekane z sarny z warzywami duszonymi z rozmarynem

Kotlety: Mięso mielimy, w maszynce na standardowym sitku lub siekamy tasakiem Mieszamy ręką i formujemy okrągły lub owalny kotlet Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3-4 min z każdej…

WIĘCEJ >

Szaszłyk z kurczaka na batatach

Kurczaka kroimy w kostkę 2-3 cm Solimy, pieprzymy Tymianek drobno siekamy i mieszamy mięso z przyprawami Boczek kroimy w plastry grubości około 0,5 cm Paprykę kroimy w kostkę około 2,5 cm Cebulę kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Tatar z dorsza

Z ryby należy zdjąć skórę, położyć filet na desce skórą w dół, ostrym cienkim nożem naciąć delikatnie między skórą a mięsem i prowadząc nóż poziomo na desce – można skórę odcinać po kawałku; można również…

WIĘCEJ >

Omlet z brokułem

Jajka wybijamy do głębokiego talerza lub miski Solimy Mocno mieszamy widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Dokładnie mieszamy Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Na gorącą patelnię wylewamy masę jajeczną Zmniejszamy…

WIĘCEJ >