Jesienna surówka
Jesienna surówka
Przygotowanie
- Warzywa i imbir kroimy drobno przy użyciu szatkownicy (możemy także użyć tarki).
- Orzechy włoskie kroimy i posypujemy warzywa.
- Dodajemy cynamon, sól, pieprz, oliwę i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.
Uwagi
Zainspiruj się równie smacznymi propozycjami surówek, które znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- ½ dużego selera korzeniowego (85 g)
- 3 pietruszki (240 g)
- 10 g świeżego imbiru
- 1 garść orzechów włoskich (30 g)
- 1 łyżka cynamonu (8 g)
- 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
- Sok z 1 cytryny (80 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Malinowy deser z tapioki
Zaczynamy od musu malinowego Maliny miksujemy blenderem na gładki mus W rondelku gotujemy wodę z musem malinowym. Gdy zacznie wrzeć wsypujemy tapiokę i zmniejszamy ogień Tapiokę gotujemy przez ok. 8-10 minut, często mieszając Po tym…
WIĘCEJ >Sałatka gryczana z dzikiem
Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Mięso kroimy w kostkę Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w…
WIĘCEJ >Szparagi z cykorią glazurowane miodem
Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w piórka Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy Dodajemy szparagi pokrojone na 4 części każdy Dodajemy cykorię Smażymy po 2 min z każdej strony Dodajemy miód Wlewamy ¼ szklanki wody…
WIĘCEJ >Szpinak pieczony w papryce
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy szpinak przez 5 minut. Paprykę kroimy na pół, usuwamy nasiona i białe włókniste części. Połówki układamy w naczyniu żaroodpornym. Do szpinaku dodajemy płatki drożdżowe…
WIĘCEJ >