fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jesienna surówka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2af06dae-bedc-430b-9341-e76793f16186
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jesienna surówka

Przygotowanie

  • Warzywa i imbir kroimy drobno przy użyciu szatkownicy (możemy także użyć tarki).
  • Orzechy włoskie kroimy i posypujemy warzywa.
  • Dodajemy cynamon, sól, pieprz, oliwę i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia surówek.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pietruszka korzeń (240 g)
  • Seler korzeń (85 g)
  • Sok z cytryny (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Orzech włoski (30 g)
  • Imbir (świeży) (10 g)
  • Cynamon mielony (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Szatkownica, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa z gotowanym dorszem

Marchew i pietruszkę obieramy i przekrawamy na pół Wkładamy warzywa do garnka, dodajemy dorsza Zalewamy wodą, tak żeby z centymetr wyżej był poziom wody Lekko solimy i gotujemy 25 minut W drugim garnku szykujemy lekko…

WIĘCEJ >

Ryżanka ze słonecznikiem

Ryż gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść pestek słonecznika Dla smaku można…

WIĘCEJ >

Mix sałat z sosem vinaigrette z suszoną szynką

Paprykę pociąć w paseczki Pomidorki przekroić na połówki Na talerzu kładziemy rukolę Dodajemy paprykę i pomidorki Dokładamy liście cykorii Polewamy sosem Obok sałatki układamy szynkę

WIĘCEJ >

Zupa kasztanowa (wegańska/wegetariańska)

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >