fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jesienna surówka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2af06dae-bedc-430b-9341-e76793f16186

Jesienna surówka

Przygotowanie

  • Warzywa i imbir kroimy drobno przy użyciu szatkownicy (możemy także użyć tarki).
  • Orzechy włoskie kroimy i posypujemy warzywa.
  • Dodajemy cynamon, sól, pieprz, oliwę i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Zainspiruj się równie smacznymi propozycjami surówek, które znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ dużego selera korzeniowego (85 g)
  • 3 pietruszki (240 g)
  • 10 g świeżego imbiru
  • 1 garść orzechów włoskich (30 g)
  • 1 łyżka cynamonu (8 g)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (30 ml)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sok z 1 cytryny (80 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Winogrona

Winogrona umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty Parzymy 6-8 min Wyjmujemy na sito Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski Dodajemy łososia i czosnek Wyciskamy sok z cytryny Lekko…

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym (wegetariański)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowo – grzybowy z żurawiną i konfiturą z grzybów

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 min…

WIĘCEJ >