fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z pekińskiej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2f2aca4f-c536-40fa-8718-696f688d88bb

Surówka z pekińskiej

Przygotowanie

  • Kapustę siekamy i wrzucamy do jakiejś miski
  • Ogórka, pomidora, rzodkiewki kroimy i dodajemy do miski
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy majonez i mieszamy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu odpowiadał Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom – więcej informacji zawartych jest w piktogramach.

Uwagi

Powyżej znajduje się przepis na domowej roboty majonez oraz inne propozycje równie smacznych surówek z kapusty pekińskiej.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ¼ główki kapusty pekińskiej (175 g)
  • ½ ogórka gruntowego (90 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • 4 rzodkiewki (60 g)
  • ¼ czerwonej cebuli (25 g)
  • 1 łyżka majonezu z oliwy z oliwek (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wielkanocny mazurek z musem czekoladowym i bakaliami

Spód: Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować Zalewamy wrzątkiem, tak żeby je lekko przykryło Przykrywamy np. talerzykiem i czekamy 5 minut Podnosimy talerzyk, dodajemy olej kokosowy Miksujemy blenderem na gładką masę Dodajemy…

WIĘCEJ >

Grillowana polędwiczka

Polędwiczkę obieramy z błon, delikatnie przyprawiamy solą. Marchew kroimy w drobne kawałki i gotujemy 15 minut w małej ilości posolonej wody na wolnym ogniu, odcedzamy, dodajemy mleczko kokosowe, ugniatamy, a następnie przecieramy przez gęste sito…

WIĘCEJ >

Jednoporcjowa zapiekanka

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach (możemy użyć też maszynki do mielenia mięsa) Marchewkę łączymy z solą, mięsem, jajkiem i masłem. Ugniatamy dłońmi i wlewamy do naczynia żaroopornego Pieczemy…

WIĘCEJ >

Burgery gryczane

Kaszę zalewamy na noc wodą Na drugi dzień gotujemy ją do miękkości i wchłonięcia całej wody Doprawiamy dowolnymi przyprawami Odstawiamy do ostygnięcia Z przyprawionej kaszy formujemy burgery i układamy na formie wyścielonej papierem do pieczenia…

WIĘCEJ >