fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Surówka z pekińskiej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2f2aca4f-c536-40fa-8718-696f688d88bb
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Surówka z pekińskiej

Przygotowanie

  • Kapustę siekamy i wrzucamy do jakiejś miski
  • Ogórka, pomidora, rzodkiewki kroimy i dodajemy do miski
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy majonez i mieszamy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu odpowiadał Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom – więcej informacji zawartych jest w piktogramach.

Uwagi

Powyżej znajduje się przepis na domowej roboty majonez oraz inne propozycje równie smacznych surówek z kapusty pekińskiej.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ¼ główki kapusty pekińskiej (175 g)
  • ½ ogórka gruntowego (90 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • 4 rzodkiewki (60 g)
  • ¼ czerwonej cebuli (25 g)
  • 1 łyżka majonezu z oliwy z oliwek (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotleciki wieprzowe

Mięso ugniatamy rękami z wiórkami, z jajkiem i z przyprawami Smażymy z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia Podajemy z dowolnymi warzywami, np. papryką

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) z mango, miodu i daktyli

Mango obieramy, kroimy kawałki i wrzucamy do blendera kielichowego Dodajemy miód Dodajemy daktyle (bez pestek!) Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >

Pączki bekonowe

Wszystkie składniki oprócz boczku razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia. Gotowe pączusie polewamy 'lukrem' z rozpuszczonego masła kokosowego i posypujemy pokrojonym drobno boczkiem.

WIĘCEJ >

Surówka z kapusty pekińskiej z awokado, kiełkami rzodkiewki

Kapustę pekińską siekamy dość drobno. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z połowy limonki. Kiełki rzodkiewki płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na sicie. Przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy oliwę, sok z limonki,…

WIĘCEJ >