Surówka z pekińskiej
Surówka z pekińskiej
Przygotowanie
- Kapustę siekamy i wrzucamy do jakiejś miski
- Ogórka, pomidora, rzodkiewki kroimy i dodajemy do miski
- Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
- Lekko solimy i pieprzymy
- Dodajemy majonez i mieszamy
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu odpowiadał Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom – więcej informacji zawartych jest w piktogramach.
Uwagi
Powyżej znajduje się przepis na domowej roboty majonez oraz inne propozycje równie smacznych surówek z kapusty pekińskiej.
Autor
Lista składników
- ¼ główki kapusty pekińskiej (175 g)
- ½ ogórka gruntowego (90 g)
- 1 pomidor (170 g)
- 4 rzodkiewki (60 g)
- ¼ czerwonej cebuli (25 g)
- 1 łyżka majonezu z oliwy z oliwek (15 g)
- Sól kłodawska (3 g)
- Pieprz czarny (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa czosnkowa
Czosnek i cebulę obieramy Kroimy cebulę i czosnek tak jak umiemy Bierzemy garnek, roztapiamy w nim masło klarowane Wrzucamy cebulę z czosnkiem i zasmażamy 2-3 min W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę…
WIĘCEJ >Sałatka z mozzarellą
Pomidora kroimy w cząstki, a suszonego pomidora rozdrabniamy Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki Całość mieszamy ze sobą i podajemy z oliwą i olejem MCT, octem balsamicznym, sokiem z cytryny oraz bazylią Doprawiamy do smaku solą…
WIĘCEJ >Polędwica z dorsza zapiekana w szynce parmeńskiej
Polędwicę solimy i pieprzymy Na desce kładziemy plastry szynki w taki sposób żeby jeden delikatnie zachodził na drugi W poprzek szynki układamy rybę i zwijamy w rulon Układamy w naczyniu żaroodpornym Pieczemy 12 min w…
WIĘCEJ >Ciasteczka dyniowe
Mąkę, sól, proszek, sodę i cynamon mieszamy razem. Masło miksujemy przez ok. 5 minut, a potem jeszcze chwilę z cukrem. Dodajemy puree z dyni i ekstrakt z wanilii. Po dokładnym wymieszaniu wsypujemy stopniowo suchą mieszankę,…
WIĘCEJ >