fbpx
logo
Szukaj
open close

Surówka z pekińskiej

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2f2aca4f-c536-40fa-8718-696f688d88bb
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Surówka z pekińskiej

Przygotowanie

  • Kapustę siekamy i wrzucamy do jakiejś miski
  • Ogórka, pomidora, rzodkiewki kroimy i dodajemy do miski
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy majonez i mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz przepis na domowej roboty majonez oraz inne propozycje przyrządzenia surówek z kapusty pekińskiej.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kapusta pekińska (175 g)
  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Ogórek gruntowy (90 g)
  • Rzodkiewka (60 g)
  • Cebula czerwona (25 g)
  • Majonez (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kawa z mlekiem kokosowym – kuloodporna

Włączamy ekspres W czasie gdy się nagrzewa szykujemy kawę (kapsułki, lub mielimy, lub szykujemy porcję zmielonej kawy) Robimy espresso Nagrzewamy dyszę do spieniania Ubijamy mleko kokosowe gorącym powietrzem Wlewamy spienione mleko do szklanki Z góry…

WIĘCEJ >

Szparagi na sałacie z szynką parmeńską i granatem

Szparagi obieramy, gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie z wrzuconą połówką cytryny, przez 6 min Każdy szparag owijamy plastrem boczku (jak cienkie szparagi, to po dwa w plaster) Układamy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do nagrzanego do…

WIĘCEJ >

Bitki z sarny w sosie z zielonego pieprzu z ziemniakami

Ziemniaki umyć i ugotować „w mundurkach” – czyli wrzucić do lekko osolonej wody i gotować około 25 min do miękkości Mięso pokroić na 3 plastry Rozbić tłuczkiem do mięsa, lub sztekerem / siekaczem do mięsa…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i z pestkami dyni

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Posypujemy pestkami dyni

WIĘCEJ >