fbpx
logo
Szukaj
open close

Jogurt z owocami egzotycznymi

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8a44c63e-85b4-4af9-acaf-1cb6943d9485
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jogurt z owocami egzotycznymi

Przygotowanie

  • Mango z ananasem obieramy i kroimy w kostkę
  • Sitko kładziemy na rondlu
  • Marakuje kroimy w poprzek na pół, wydrążamy wnętrze i przenosimy na sitko
  • Miąższ z marakuji mocno przyciskamy łyżką tak, aby uzyskać jak najwięcej soku
  • Do soku wlewamy wodę, dodajemy słodzik i cały czas mieszając, podgrzewamy, do momentu, aż słodzik się rozpuści
  • Laskę wanilii przekrawamy na pół
  • Do rondla dodajemy pozostałe składniki (poza jogurtem) i doprowadzamy do wrzenia
  • Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Po tym czasie owoce wyciągamy z rondla przy pomocy łyżki cedzakowej i przenosimy do miski
  • Z laski wanilii zeskrobujemy nasiona i rozgniatamy je na dnie rondla (strąki wyrzucamy)
  • Syrop z owoców odstawiamy do ostygnięcia
  • Do miski wlewamy jogurt i cały czas mieszając rózgą kuchenną, stopniowo dolewamy syrop
  • Następnie jogurt z syropem wlewamy do miski z owocami i całość dokładnie mieszamy
  • Miskę z jogurtem i owocami wkładamy do lodówki na ok. 1 godz., po czym podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia dań z jogurtem.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jogurt naturalny (400 g)
  • Ananas (300 g)
  • Mango (240 g)
  • Marakuja (120 g)
  • Woda (100 ml)
  • Cukier trzcinowy (40 g)
  • Cynamon mielony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Lodówka, Łyżka cedzakowa, Miska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Rondel, Rózga kuchenna, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Mrożony jogurt z imbirem i kardamonem

Kardamon ucieramy w moździerzu na pył Do rondla wsypujemy wlewamy wodę i sok z limonki, dodajemy słodzik i cały czas (…)

WIĘCEJ >

Bezy z jogurtem i owocami

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 120 st. C Na kawałku papieru do pieczenia rysujemy kółka o średnicy ok. 8 cm i (…)

WIĘCEJ >

Mrożony jogurt z czereśniami

Z czereśni usuwamy pestki i wrzucamy owoce do rondla Dosypujemy cukier, dolewamy sok pomarańczowy i podgrzewamy do momentu, aż cukier (…)

WIĘCEJ >

Jogurt naturalny z musem owocowym

Owoce umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy do momentu uzyskania jednolitego musu Następnie mus (…)

WIĘCEJ >

Słoneczne jogurtowe smoothie

Mango i melona obrane ze skórki i pokrojone na mniejsze kawałki umieszczamy w jednym pojemniku. Wyciskamy tam sok z limonki (…)

WIĘCEJ >