fbpx
logo
Szukaj
open close

Mrożony jogurt z czereśniami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce0d2eae8-5665-4753-ae9a-3ec946157435
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mrożony jogurt z czereśniami

Przygotowanie

  • Z czereśni usuwamy pestki i wrzucamy owoce do rondla
  • Dosypujemy cukier, dolewamy sok pomarańczowy i podgrzewamy do momentu, aż cukier się rozpuści, a czereśnie zaczną mięknąć
  • Wyłączamy kuchenkę i odstawiamy rondel do ostygnięcia
  • Zawartość rondla przenosimy do blendera, dodajemy jogurt ze śmietaną i blendujemy na masę, aż zostaną w niej nieliczne, małe kawałki owoców
  • Mieszaninę wlewamy do pojemnika przystosowanego do mrożenia, przykrywamy pokrywką i wkładamy do zamrażarki na ok. 4 godz. (aż deser będzie prawie ścięty, ale wciąż miękki)
  • Masę przenosimy łyżką z powrotem do blendera i krótko blendujemy, aby rozbić kryształki lodu
  • Ponownie wkładamy deser do zamrażarki na ok. 3-4 godz., aby całkowicie się zamroził
  • Przed podaniem wyciągamy deser z zamrażarki co najmniej 20 min. wcześniej

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Czereśnia (500 g)
  • Jogurt naturalny (500 g)
  • Śmietanka kokosowa (150 g)
  • Cukier trzcinowy (100 g)
  • Sok z pomarańczy 100% (90 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Pojemnik z pokrywką, Rondel, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane Przepisy

Figowe trufle czekoladowe

Figi zalewamy gorącą wodą i odkładamy na ok. 3 godz. Po tym czasie przenosimy figi do blendera, dolewamy wodę w której się moczyły (tyle ile podane w składnikach) i blendujemy na jednolitą masę Następnie dodajemy…

WIĘCEJ >

Bezglutenowa pizza z ziemniakami

Ciasto Zaczynamy od namoczenia orzechów (sos) Gdy mamy namoczone orzechy – bierzemy się za przygotowywanie ciasta Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy Następnie dolewamy tłuszcz oraz połowę ciepłej wody i wyrabiamy ciasto mikserem…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi ruskie

Ciasto Do miski wsypujemy wszystkie mąki, siemię lniane oraz sól i mieszamy Następnie przesypujemy mąki do miski malaksera W garnku zagotowujemy wodę (ze składników) Do mąk wlewamy tłuszcz oraz połowę zagotowanej wody i zaczynamy wyrabiać…

WIĘCEJ >

Bezglutenowe pierogi z grzybami i orzechami

Farsz Grzyby dokładnie oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę Cebulę z czosnkiem obieramy i kroimy w drobną kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i przyprawy (liście laurowe, ziele angielskie, goździki i jałowiec),…

WIĘCEJ >