fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mrożony jogurt z czereśniami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce0d2eae8-5665-4753-ae9a-3ec946157435
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Mrożony jogurt z czereśniami

Przygotowanie

  • Z czereśni usuwamy pestki i wrzucamy owoce do rondla
  • Dosypujemy cukier, dolewamy sok pomarańczowy i podgrzewamy do momentu, aż cukier się rozpuści, a czereśnie zaczną mięknąć
  • Wyłączamy kuchenkę i odstawiamy rondel do ostygnięcia
  • Zawartość rondla przenosimy do blendera, dodajemy jogurt ze śmietaną i blendujemy na masę, aż zostaną w niej nieliczne, małe kawałki owoców
  • Mieszaninę wlewamy do pojemnika przystosowanego do mrożenia, przykrywamy pokrywką i wkładamy do zamrażarki na ok. 4 godz. (aż deser będzie prawie ścięty, ale wciąż miękki)
  • Masę przenosimy łyżką z powrotem do blendera i krótko blendujemy, aby rozbić kryształki lodu
  • Ponownie wkładamy deser do zamrażarki na ok. 3-4 godz., aby całkowicie się zamroził
  • Przed podaniem wyciągamy deser z zamrażarki co najmniej 20 min. wcześniej

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Czereśnia (500 g)
  • Jogurt naturalny (500 g)
  • Śmietanka kokosowa (150 g)
  • Cukier trzcinowy (100 g)
  • Sok z pomarańczy 100% (90 g)

Potrzebny sprzęt

Blender kielichowy, Pojemnik z pokrywką, Rondel, Zamrażarka

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placuszki z łososiem

Do miski wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i formujemy pośrodku zagłębienie Do dzbanka wybijamy jaja, dolewamy maślankę i mieszamy Zawartość dzbanka zlewamy do zagłębienia w mące i dokładnie ucieramy na gęste ciasto 1/4 ilości…

WIĘCEJ >

Truskawki z octem balsamicznym

Z truskawek usuwamy szypułki i kroimy owoce na pół Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Do rondla wsypujemy cukier, dolewamy ocet oraz wodę (4/5 ilości) i podgrzewamy Do miski wsypujemy mąkę, dolewamy pozostałą wodę…

WIĘCEJ >

Pieczarki duszone z pietruszką, czosnkiem i pomidorową passatą

Pieczarki dokładnie oczyszczamy Natkę pietruszki targamy na części Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy przez ok. 1 minutę Dodajemy pieczarki i podsmażamy przez ok. 10 minut Dodajemy natkę pietruszki, passatę…

WIĘCEJ >

Pieczone jabłka nadziewane gotowana wątróbką z gruszkami

Wątróbkę wkładamy do małego garnka, zalewamy gorącą wodą Gotujemy 10 min Gruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek, kroimy w kostkę Wątróbkę przekładamy z garnka do naczynia w którym będziemy miksować Dodajemy pokrojoną…

WIĘCEJ >