fbpx
logo
Szukaj
open close

Bezy z jogurtem i owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5f133fa4-b51b-45ba-8e1d-e0dd78c05eda
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Bezy z jogurtem i owocami

Przygotowanie

  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 120 st. C
  • Na kawałku papieru do pieczenia rysujemy kółka o średnicy ok. 8 cm i kładziemy papier na blasze do pieczenia
  • Białka ubijamy, stopniowo dodając cukier puder, aż piana zesztywnieję
  • Następnie dodajemy mąkę oraz ocet i delikatnie mieszamy
  • Masę rozkładamy równomiernie na kółkach na blasze
  • Pośrodku każdej bezy robimy zagłębienie
  • Bezy wkładamy do piekarnika na ok. 75 minut
  • Po tym czasie wyłączamy piekarnik i uchylamy drzwiczki, aby bezy wystygły
  • Mango obieramy i kroimy w kostkę
  • Banana obieramy i kroimy w cienkie plasterki
  • Bezy wkładamy na talerzach i na środek każdej nakładamy odrobinę jogurtu
  • Na wierzch nakładamy owoce i całość polewamy miąższem z marakui

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia bez.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 8
Trudność: Średni

Lista składników

  • Mango (280 g)
  • Jogurt kokosowy bez cukru (200 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (150 g)
  • Ocet winny (125 ml)
  • Banan (120 g)
  • Marakuja (120 g)
  • Jajo białko (90 g)
  • Mąka kukurydziana (12 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Mikser, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Bezy z bananami i syropem klonowym

Banany obieramy i kroimy w plasterki Truskawki kroimy na pół (szypułki usuwamy) Piekarnik nagrzewamy do temp. 120 st. C Z (…)

WIĘCEJ >