fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kasza gryczana z kurkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7653104f-cc85-48cb-a1af-b49db96691b8
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kasza gryczana z kurkami

Przygotowanie

  • Kaszę gryczaną ugotować we wrzącej wodzie
  • Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry
  • Paprykę pokroić w kostkę
  • Kurki wrzucić do miski i zalać zimną wodą, wyjąć grzyby i jeszcze dwa razy przepłukać
  • Grzyby położyć na sicie
  • Rozgrzewamy w rondlu tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem
  • Podsmażamy 2 – 3 min
  • Dodajemy grzyby
  • Podsmażamy 2 – 3 min
  • Dodajemy paprykę
  • Wlewamy ¼ szklanki wody
  • Przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min
  • Wrzucamy kaszę
  • 2 – 3 min podgrzewamy cały czas mieszając 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej aktualnej diety oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują inne propozycje podania kaszy gryczanej ze smacznymi dodatkami.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 100 g kaszy gryczanej niepalonej
  • 20 kurek (100 g)
  • 1 cebula (100 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 1 papryka czerwona (230 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 – 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa z wędzoną szynką

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 minut Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie żeby odciekła z nich woda Ugotowane wcześniej jajka obieramy i…

WIĘCEJ >

Pasztet z królika

Mięso z królika zalewamy zimną wodą i od momentu zagotowania trzymamy na małym ogniu przez 1 godzinę. Następne dodajemy obraną marchew, pietruszkę, seler i pół łyżeczki soli himalajskiej. Gotujemy na małym ogniu pół godziny, a…

WIĘCEJ >

Słoneczne jogurtowe smoothie

Mango i melona obrane ze skórki i pokrojone na mniejsze kawałki umieszczamy w jednym pojemniku. Wyciskamy tam sok z limonki i dodajemy jogurt. Blendujemy do uzyskania gładkiego koktajlu.

WIĘCEJ >

Zupa grzybowa z pieczonym selerem

Grzyby zalewamy wodą i moczymy przez całą noc Następnego dnia podpiekamy cebule Warzywa obieramy i kroimy Do garnka wrzucamy cebule, seler ( oprócz jednego mniejszego), suszone grzyby (wraz z wodą ,w której się moczyły), lubczyk…

WIĘCEJ >