fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kasza gryczana z pieczarkami i cukinią

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c01091d96-1cc4-4fcb-8f6b-fada2225d06d-1

Kasza gryczana z pieczarkami i cukinią

Przygotowanie

  • Kaszę płuczemy i wrzucamy do garnka, w którym będzie litr lekko osolonego wrzątku
  • Gotujemy około 15 min, odcedzamy na sicie (czas gotowania zależy od tego jak bardzo twardą kaszę lubicie)
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w półksiężyce
  • Na patelni lub w garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem, podsmażamy 2 min
  • Cukinię kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli, podsmażamy 2 min
  • Pieczarki kroimy w plastry i dodajemy do warzyw, przykrywamy pokrywką i dusimy 3 min
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy ugotowaną kaszę, mieszamy
  • Posypujemy posiekaną pietruszką 

Rady dietetyka

Kaszę można przygotować z ulubionymi dodatkami. Pamiętaj, że każdy produkt należy przed wyborem uwzględnić pod kątem aktualnie stosowanej diety.

Uwagi

Wypróbuj nasze propozycje potraw, które znajdują się w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 150 g surowej, niepalonej kaszy gryczanej
  • ½ cukinii (150 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • 5 pieczarek (100 g)
  • 2–3 gałązki zielonej pietruszki (8 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krewetki duszone w maśle z pomidorami i rozmarynem

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pomidorki kroimy na połówki Zdejmujemy pancerz z krewetek i usuwamy przewód pokarmowy (…)

WIĘCEJ >

Zupa koktajlowa

Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy pomidorki i pieczemy przez 15 minut. Podgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Brukselka duszona z wędzonką

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Pora przekroić wzdłuż, wypłukać i pokroić w półksiężyce Boczek i szynkę pokroić w (…)

WIĘCEJ >

Granat

Granata kładziemy przeciętą stroną na dłoni Rękę z granatem wkładamy do miski/garnka i drewnianą łyżką uderzamy w skórę granatu, żeby (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl