Kasza
Kasza
Przygotowanie
- Kaszę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą.
- Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą.
- Gotować 10-15 minut.
- Odcedzić na sitku.
Autor
Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 1
Porcje: 1
Trudność: Łatwy
Lista składników
- 60 g dowolnej kaszy np. gryczanej niepalonej, jaglanej
Potrzebny sprzęt
Bez specjalnego sprzętu, Garnek, Sitko
Podobne tematy
Karmel daktylowy
Daktyle zalewamy wrzątkiem na co najmniej 10 minut. Odsączamy zostawiając wodę w której się moczyły. Daktyle miksujemy z masłem orzechowym na gładką masę.
WIĘCEJ >Sos vinaigrette
Oliwę wlać do naczynia które ma minimum litr pojemności Koperek i pietruszkę pokroić nożem, żeby blender miał łatwiej (nie musi być drobno), dodać do oliwy Czosnek obrać i dodać do garnka Dodać musztardę, miód, ocet,…
WIĘCEJ >Domowy chrzan bez mleka i cukru
Chrzan myjemy i obieramy Ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy Ucieramy razem z chrzanem i mlekiem kokosowym do uzyskania jednolitej masy, po czym dodajemy ocet
WIĘCEJ >