fbpx
logo
Szukaj
open close

Kisiel z jeżynami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1c81e375-8245-4bca-bed4-92ba1e956d79
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kisiel z jeżynami

Przygotowanie

  • Jeżyny dokładnie myjemy, odsączamy i przenosimy do rondla
  • Dolewamy wodę (2/3 ilości), dodajemy cukier i gotujemy przez ok. 5 minut (na małym ogniu)
  • Do pozostałej wody wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy
  • Wodę z mąką wlewamy do rondla, cały czas mieszając
  • Kisiel mieszamy do momentu, aż zrobi się gęsty
  • Gotowy kisiel przelewamy do pucharków i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kiśli.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (375 ml)
  • Jeżyna (200 g)
  • Mąka ziemniaczana (24 g)
  • Cukier trzcinowy (20 g)

Potrzebny sprzęt

Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kisiel cytrynowy

Cytryny dokładnie szorujemy, kroimy na pół i wyciskamy z nich sok Do rondla wlewamy 3/4 ilości wody i dodajemy słodzik (…)

WIĘCEJ >

Kisiel gruszkowy

Gruszki dokładnie myjemy, obieramy i usuwamy gniazda nasienne Następnie kroimy gruszki w kostkę i wrzucamy do rondla Do rondla wlewamy (…)

WIĘCEJ >

Kisiel z malinami

Maliny dokładnie myjemy, odsączamy i wkładamy do rondla Dodajemy słodzik, dolewamy sok z cytryny i gotujemy pod przykryciem przez ok. (…)

WIĘCEJ >

Kisiel domowy

Z owoców usuwamy szypułki i kroimy je na pół Następnie wkładamy owoce do rondla, zalewamy zimną wodą (5/6 ilości), dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Kisiel bananowy

Sok z cytryny przecedzamy przez sitko i przelewamy do rondla Banany obieramy ze skóry, kroimy w plasterki i wkładamy do (…)

WIĘCEJ >