fbpx
logo
Szukaj
open close

Kisiel bananowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce193d2cb-116a-42f4-9768-7efd38001884
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kisiel bananowy

Przygotowanie

  • Sok z cytryny przecedzamy przez sitko i przelewamy do rondla
  • Banany obieramy ze skóry, kroimy w plasterki i wkładamy do rondla z sokiem
  • Do rondla wsypujemy słodzik, wlewamy połowę wody i kładziemy rondel na średni ogień
  • Po ok. 5 minutach zmniejszamy ogień na mały
  • Do pozostałej wody wsypujemy mąkę i całość dokładnie mieszamy
  • Cały czas mieszając, wlewamy wodę z mąką do rondla
  • Kisiel mieszamy do momentu, aż się ponownie zagotuję i zgęstnieję
  • Gotowy kisiel przelewamy do pucharków i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kiśli.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Banan (240 g)
  • Sok z cytryny (bio) (30 ml)
  • Mąka ziemniaczana (24 g)
  • Cukier trzcinowy (20 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Rondel, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kisiel domowy

Z owoców usuwamy szypułki i kroimy je na pół Następnie wkładamy owoce do rondla, zalewamy zimną wodą (5/6 ilości), dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Kisiel z owoców drobno pestkowych

Owoce dokładnie myjemy, usuwamy szypułki i przenosimy do rondla Wlewamy 3/4 ilości wody, dodajemy słodzik i stawiamy na kuchenkę na (…)

WIĘCEJ >

Kisiel truskawkowy

Truskawki dokładnie myjemy i usuwamy z nich szypułki Następnie przenosimy truskawki do rondla, wlewamy wodę (2/3 ilości) i sok z (…)

WIĘCEJ >

Kisiel jabłkowy

Jabłka dokładnie myjemy, obieramy i kroimy w ćwiartki Następnie wykrajamy gniazda nasienne i ogonki Ćwiartki jabłek kroimy w kostkę i (…)

WIĘCEJ >

Kisiel z siemienia lnianego

Truskawki umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji W garnuszku stawiamy na gazie szklankę wody i wrzucamy do (…)

WIĘCEJ >