Kisiel truskawkowy
Kisiel truskawkowy
Przygotowanie
- Truskawki dokładnie myjemy i usuwamy z nich szypułki
- Następnie przenosimy truskawki do rondla, wlewamy wodę (2/3 ilości) i sok z cytryny, dodajemy słodzik i podgrzewamy przez ok. 5-6 minut
- Do pozostałej wody wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy
- Następnie, cały czas mieszając zawartość rondla, wlewamy do niego mąkę z wodą i podgrzewamy do momentu, aż kisiel zgęstnieję
- Gotowy kisiel przelewamy do pucharków i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kiśli.
Autor
Lista składników
- Woda (375 ml)
- Truskawka (300 g)
- Sok z cytryny (bio) (24 ml)
- Mąka ziemniaczana (24 g)
- Cukier trzcinowy (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.