fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kisiel z siemienia lnianego

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3de01652-25fe-42c0-ab3c-4c940d813114

Kisiel z siemienia lnianego

Przygotowanie

  • Truskawki umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji
  • W garnuszku stawiamy na gazie szklankę wody i wrzucamy do niej siemię lniane
  • Gotujemy to razem od czasu do czasu mieszając przez około 10 minut
  • Po tym czasie dodajemy zmiksowane owoce i ewentualnie coś do posłodzenia
  • Podgrzewamy to razem jeszcze przez chwilę i podajemy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możesz zastąpić truskawkami innymi, ulubionymi owocami – wówczas pozostanie bez zmian.

Autor

Jagoda Kłębek
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 łyżki siemienia lnianego (20 g)
  • 1 garść truskawek (70 g)
  • 1 szklanka wody (250 ml)
  • Opcjonalnie: 1 łyżeczka ksylitolu (7 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Risotto bez ryżu

Kalafior lekko podgotowujemy, a później podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym, aż wyparuje woda i zacznie się rumienić. Dodajemy resztę pokrojonych surowych warzyw. Całość dokładnie mieszamy.

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) kokosowo – bananowy z ananasem

Z góry kokosa odcinamy biały miąższ, żeby dostać się do skorupy Lekko rękojeścią noża uderzamy w skorupę, żeby wybić otwór Wodę kokosowa cedzimy przez gęste sitko Resztę kokosa rozcinamy i wydłubujemy łyżką biały miąższ Miąższ…

WIĘCEJ >

Warzywa curry

Warzywa kroimy w kostkę i smażymy na maśle z przyprawami Dodajemy szpinak i koncentrat pomidorowy Podlewamy odrobiną wody i dusimy przez 15 minut, co jakiś czas mieszając Pod koniec duszenia dolewamy mleko kokosowe, jeszcze raz…

WIĘCEJ >

Ryba po grecku

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Trzemy warzywa na tarce na grubych oczkach Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 4 min Dodajemy koncentrat pomidorowy i podsmażamy 3…

WIĘCEJ >