fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kisiel z siemienia lnianego

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3de01652-25fe-42c0-ab3c-4c940d813114
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kisiel z siemienia lnianego

Przygotowanie

  • Truskawki umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji
  • W garnuszku stawiamy na gazie szklankę wody i wrzucamy do niej siemię lniane
  • Gotujemy to razem od czasu do czasu mieszając przez około 10 minut
  • Po tym czasie dodajemy zmiksowane owoce i ewentualnie coś do posłodzenia
  • Podgrzewamy to razem jeszcze przez chwilę i podajemy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Jagoda Kłębek
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (250 ml)
  • Truskawka (świeża) (70 g)
  • Siemię lniane (20 g)
  • Ksylitol (7 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Blender kielichowy, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Śledzie w pomidorach

Cebulę obieramy, kroimy w piórka, lub kostkę Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy przez 3 min cebulę Dodajemy koncentrat, mieszamy i podsmażamy 5 min Przekładamy do miski, czekamy 30 min aż przestygnie, wlewamy oliwę Lekko…

WIĘCEJ >

Capresse z sosem z granatów – sałatka

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół Nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę Wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >

Sałatka z mozzarellą

Pomidora kroimy w cząstki, a suszonego pomidora rozdrabniamy Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki Całość mieszamy ze sobą i podajemy z oliwą i olejem MCT, octem balsamicznym, sokiem z cytryny oraz bazylią Doprawiamy do smaku solą…

WIĘCEJ >

Plantanowe placki z karobem

Plantany obieramy ze skórki. Wszystkie składniki oprócz ostatniego wkładamy do blendera wysokoobrotowego i blendujemy. W masie zostaną nierozdrobnione kawałki plantana, ale to nie szkodzi. W cieście mają być widoczne drobinki plantana. Rozgrzewamy olej na patelni…

WIĘCEJ >