Kisiel z siemienia lnianego
Kisiel z siemienia lnianego
Przygotowanie
- Truskawki umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji
- W garnuszku stawiamy na gazie szklankę wody i wrzucamy do niej siemię lniane
- Gotujemy to razem od czasu do czasu mieszając przez około 10 minut
- Po tym czasie dodajemy zmiksowane owoce i ewentualnie coś do posłodzenia
- Podgrzewamy to razem jeszcze przez chwilę i podajemy
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Woda (250 ml)
- Truskawka (świeża) (70 g)
- Siemię lniane (20 g)
- Ksylitol (7 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Śledzie w pomidorach
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, lub kostkę Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy przez 3 min cebulę Dodajemy koncentrat, mieszamy i podsmażamy 5 min Przekładamy do miski, czekamy 30 min aż przestygnie, wlewamy oliwę Lekko…
WIĘCEJ >Capresse z sosem z granatów – sałatka
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół Nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę Wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…
WIĘCEJ >Sałatka z mozzarellą
Pomidora kroimy w cząstki, a suszonego pomidora rozdrabniamy Mozzarellę kroimy w mniejsze kawałki Całość mieszamy ze sobą i podajemy z oliwą i olejem MCT, octem balsamicznym, sokiem z cytryny oraz bazylią Doprawiamy do smaku solą…
WIĘCEJ >Plantanowe placki z karobem
Plantany obieramy ze skórki. Wszystkie składniki oprócz ostatniego wkładamy do blendera wysokoobrotowego i blendujemy. W masie zostaną nierozdrobnione kawałki plantana, ale to nie szkodzi. W cieście mają być widoczne drobinki plantana. Rozgrzewamy olej na patelni…
WIĘCEJ >