fbpx
logo
Szukaj
open close
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kisiel

Przygotowanie

  • Wszystkie owoce dokładnie myjemy
  • Następnie przenosimy owoce do rondla, dolewamy wodę (4/5 ilości), wsypujemy słodzik i gotujemy
  • Jak woda zacznie się gotować – zmniejszamy ogień i gotujemy przez ok. 10 minut
  • Do pozostałej wody wsypujemy mąkę i dokładnie mieszamy
  • Następnie mąkę z wodą wlewamy do rondla z owocami i mieszamy przez ok. 1-2 minuty (do momentu, aż kisiel ponownie się zagotuję i zgęstnieję)
  • Gotowy kisiel przelewamy do pucharków

Rady dietetyka

Sprawdź czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia kiśli.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Woda (625 ml)
  • Malina (150 g)
  • Jeżyna (150 g)
  • Borówka (100 g)
  • Mąka ziemniaczana (36 g)
  • Cukier trzcinowy (20 g)

Potrzebny sprzęt

Rondel

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kisiel domowy

Z owoców usuwamy szypułki i kroimy je na pół Następnie wkładamy owoce do rondla, zalewamy zimną wodą (5/6 ilości), dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Kisiel z siemienia lnianego

Truskawki umieszczamy w blenderze i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji W garnuszku stawiamy na gazie szklankę wody i wrzucamy do (…)

WIĘCEJ >