fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kleisty ryż z mango

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72d9f4a2-06a0-4201-b763-2710d46a9f4d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kleisty ryż z mango

Przygotowanie

  • Ryż należy przepłukać pod bieżącą wodą, aż woda będzie przezroczysta.
  • Ryż przełożyć do garnka i zalać wodą.
  • Przykryć i gotować przez 20 minut, aż ryż będzie miękki.
  • Przełożyć ryż do płaskiego naczynia i wymieszać widelcem.
  • Mleko kokosowe wymieszać z miodem i ryżem.
  • Podawać z gęstą śmietanką kokosową i mango. 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia ryżu z owocami.

Autor

Kamila Lipowicz
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mango (140 g)
  • Mleko kokosowe (125 ml)
  • Woda (125 ml)
  • Ryż jaśminowy (60 g)
  • Miód lipowy (24 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczone bataty

Bataty myjemy i kroimy w kostkę. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. Rozpuszczamy masło (możemy to zrobić poprzez włożenie masła w żaroodpornym naczyniu na chwilę do grzejącego się piekarnika). Masło mieszamy z przyprawami. Układamy pokrojone bataty…

WIĘCEJ >

Dynia smażona z salcesonem i pomidorami

Dynię obieramy z skóry, usuwamy pestki, kroimy w cienkie plastry Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i smażymy plastry dyni po 4-5 mi z każdej strony na średnim ogniu Lekko solimy i pieprzymy Salceson obieramy z skóry…

WIĘCEJ >

Gryczanka z jogurtem i miętą

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dodajemy jogurt i mieszamy Gdy gryczanka trochę ostygnie – dodajemy posiekane listki mięty

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i z orzechami włoskimi

Płatki gryczane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy orzechami włoskimi

WIĘCEJ >