fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kleisty ryż z mango

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c72d9f4a2-06a0-4201-b763-2710d46a9f4d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Kleisty ryż z mango

Przygotowanie

  • Ryż należy przepłukać pod bieżącą wodą, aż woda będzie przezroczysta.
  • Ryż przełożyć do garnka i zalać wodą.
  • Przykryć i gotować przez 20 minut, aż ryż będzie miękki.
  • Przełożyć ryż do płaskiego naczynia i wymieszać widelcem.
  • Mleko kokosowe wymieszać z miodem i ryżem.
  • Podawać z gęstą śmietanką kokosową i mango. 

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne pomysły na przygotowanie ryżu z owocami.

Autor

Kamila Lipowicz
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 6 łyżek ryżu jaśminowego (60 g)
  • ½ szklanki wody (125 ml)
  • 1 łyżka miodu (25 g)
  • ½ mango (140 g)
  • ½ szklanki mleka kokosowego (125 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi z sezamem

Najpierw przygotowujemy szparagi Myjemy je oraz chwytając palcami za końcówkę łodygi odłamujemy jej najtwardszą część Gotowe szparagi kroimy na 4-5 cm kawałki i skrapiamy sokiem z cytryny Delikatnie mieszamy, aby równomiernie pokryły się sokiem Oprószamy solą…

WIĘCEJ >

Czekoladowe mleko

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego. Miksujemy do powstania pianki (ok. 3 minuty) i podajemy.

WIĘCEJ >

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i awokado

Sałatę drzemy w palcach Awokado kroimy wzdłuż na pół i cześć bez pestki obieramy i kroimy w paski Jajko obieramy, kroimy na ćwiartki Ogórka kroimy w półplastry Pomidorki kroimy na połówki Paprykę kroimy z paseczki…

WIĘCEJ >

Chłodnik z awokado z serem kozim

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i wrzucamy miąższ do naczynia, w którym będziemy `miksować Dodajemy sok z cytryny i mleko kokosowe Dodajemy twaróg kozi Lekko pieprzymy Miksujemy Próbujemy i ewentualnie dosalamy (zależy jak słony był ser)…

WIĘCEJ >