fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż z owocami duszonymi na oleju kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz29-4-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryż z owocami duszonymi na oleju kokosowym

Przygotowanie

  • Owoce kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy olej
  • Podsmażamy owoce 3-4 min
  • Dodajemy ryż
  • Lekko solimy

Rady dietetyka

Wierzch potrawy możesz posypać, np. orzechami włoskimi, które są dobrym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3. Więcej na ten temat możesz poczytać w naszym artykule w aplikacji: „Orzechy-które są dla nas najlepsze i jak je jeść.”

Uwagi

Możesz wykorzystać dowolne owoce do przyrządzenia tego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 szklanka ugotowanego ryżu basmati (140 g)
  • 2 plastry świeżego ananasa (160 g)
  • ½ gruszki (65 g)
  • ½ jabłka (90 g)
  • ¼ mango (70 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Czipsy z jarmużu

Oddzielamy liście z jarmużu i myjemy każdy liść Osuszamy – trzymamy jak kropidło i święcimy przez okno Liście drzemy na małe kawałki, tak żeby została łodyga Wsypujemy podarte liście do miski Lekko solimy, pieprzymy i…

WIĘCEJ >

Owocowy szaszłyk w czekoladzie

Czekoladę połamać i wrzucić do garnka Dodać mleko kokosowe i olej Na małym ogniu podgrzać aż się rozpuści NIE WOLNO zagotować Banana kroimy w plastry Gruszkę kroimy w kostkę Ananasa obieramy ze skóry, wycinamy i usuwamy okrągły…

WIĘCEJ >

Zupa kasztanowa na wywarze kostnym

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Krem szparagowy

Szparagi obrać Obrane szparagi pokroić w małe kawałki (2 – 3 cm) Łupiny/obierki wrzucić do garnka, zalać bulionem, gotować 15 min Wyjąć łupiny szumówką i wyrzucić Wrzucić pokrojone szparagi Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę…

WIĘCEJ >