fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż z owocami duszonymi na oleju kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz29-4-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Ryż z owocami duszonymi na oleju kokosowym

Przygotowanie

  • Owoce kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy olej
  • Podsmażamy owoce 3-4 min
  • Dodajemy ryż
  • Lekko solimy

Rady dietetyka

Orzechy włoskie są dobrym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3. Więcej na ten temat możesz poczytać w naszym artykule pt. „Orzechy-które są dla nas najlepsze i jak je jeść.”

Uwagi

Do przyrządzenia tego przepisu możesz użyć dowolne, ulubione owoce.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Ananas (świeży) (80 g)
  • Ryż basmati (60 g)
  • Jabłko (świeże) (45 g)
  • Mango (30 g)
  • Gruszka (35 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Orzech włoski (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Garnek - duży, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Topinambur duszony z cebulą i czosnkiem

Topinambur gotujemy w osolonej wodzie przez około 15 – 20 minut Czekamy do momentu aż wystygnie Następnie go obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu Dodajemy pokrojoną cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Pasta z oliwek i awokado

Awokado obieramy, pestkę wyrzucamy Obrane awokado wkładamy do naczynia, w którym będziemy blendować (najlepiej blenderem ręcznym) Dodajemy czosnek i sok z cytryny Dodajemy oliwę i oliwki Lekko solimy i pieprzymy Miksujmy na gładką masę

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym, truskawkami i bazylią

Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Truskawki kroimy na 4 części Orzechy siekamy (jeśli są dodane w składnikach) Gryczankę przenosimy do miski i posypujemy truskawkami, orzechami oraz…

WIĘCEJ >

Żelki borówkowe

Borówki wkładamy do rondelka razem z wodą i zagotowujemy na średnim ogniu. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze około 10 minut, aż owoce rozpadną się i uzyskamy gęsty borówkowy sos. W trakcie gotowania rozdrabniamy je łyżką….

WIĘCEJ >