fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Ryż z owocami duszonymi na oleju kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz29-4-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Ryż z owocami duszonymi na oleju kokosowym

Przygotowanie

  • Owoce kroimy w kostkę
  • W garnku rozgrzewamy olej
  • Podsmażamy owoce 3-4 min
  • Dodajemy ryż
  • Lekko solimy

Rady dietetyka

Wierzch potrawy możesz posypać, np. orzechami włoskimi, które są dobrym źródłem kwasów tłuszczowych omega-3. Więcej na ten temat możesz poczytać w naszym artykule w aplikacji: „Orzechy-które są dla nas najlepsze i jak je jeść.”

Uwagi

Możesz wykorzystać dowolne owoce do przyrządzenia tego przepisu.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 szklanka ugotowanego ryżu basmati (140 g)
  • 2 plastry świeżego ananasa (160 g)
  • ½ gruszki (65 g)
  • ½ jabłka (90 g)
  • ¼ mango (70 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Garnek

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żeberka z wolnowaru w warzywach z imbirem

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Rozgrzewająca wołowina

Wodę zagotowujemy w garnku z anyżem, chilli, imbirem, cynamonem, zielem angielskim i goździkami. Po 10 minutach wyjmujemy przyprawy a do wywaru dodajemy mieloną wołowinę. Paprykę kroimy w kostkę i łączymy z wołowiną. Całość gotujemy aż…

WIĘCEJ >

Szaszłyki z kurczaka, pieczarek i ananasa

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu Pierś z kurczaka i ananasa kroimy w dużą kostkę Pieczarki kroimy w pół W rondelku rozpuszczamy miód i zdejmujemy z ognia…

WIĘCEJ >

Pasta brokułowo – kokosowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można dodać natkę pietruszki, koperek itp.

WIĘCEJ >