fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Komosanka z jogurtem kokosowym i miętą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2cc2f182-cad7-4f8d-89b2-1418fded2deb
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Komosanka z jogurtem kokosowym i miętą

Przygotowanie

  • Komosę ryżową gotujemy do miękkości w wodzie około 12 minut
  • Mieszamy z jogurtem kokosowym
  • Odstawiamy na 10 minut
  • Dekorujemy posiekanymi listkami mięty i suszoną miętą

Rady dietetyka

Komosę ryżową możesz zastąpić kaszą jaglaną lub gryczaną. W przepisie zamiast mleka kokosowego możesz wykorzystać inne, np. migdałowe, ryżowe lub kozie (jeśli cierpisz z powodu nietolerancji histaminy).

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne przepisy na przygotowanie komosanki.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 6 łyżek komosy ryżowej (84 g)
  • ½ szklanki jogurtu kokosowego (125 g)
  • Opcjonalnie 1 garść świeżej mięty (2 g)
  • 1 szczypta suszonej mięty (1 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Alergeny

Histamina 2

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szpinakowa z topinamburem

Pokrojony w plastry por dusimy w garnku na rozgrzanej oliwie Dodajemy rozdrobniony na kawałki szpinak, czekamy do momentu aż się rozmrozi i na końcu dodajemy pokrojonego topinambura Po chwili całość zalewamy mlekiem i bulionem Pod…

WIĘCEJ >

Owsianka paleo z nasionami

W rondelku podgrzewamy mleko kokosowe. Dodajemy cynamon i siemię lniane. Gotujemy 3 minuty, cały czas mieszając. Zestawiamy z palnika i cały czas mieszając dodajemy zmiksowane jajka. Przelewamy do miseczki. Na patelni prażymy nasiona – krótko…

WIĘCEJ >

Koktajl truskawkowy z awokado

Myjemy truskawki i jarmuż Obieramy banana Kroimy awokado na pół i usuwamy pestkę Wydrążamy łyżką miąższ awokado Dodajemy do blendera razem z innymi składnikami Dolewamy 2 szklanki wody

WIĘCEJ >

Ryżanka ze słonecznikiem

Ryż gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść pestek słonecznika Dla smaku można…

WIĘCEJ >