fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kotlety mielone z sarny zawijane w wędzony boczek z surówką z kiszonego ogórka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz11-3-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kotlety mielone z sarny zawijane w wędzony boczek z surówką z kiszonego ogórka

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę żeby maszynka łatwiej mieliła
  • Mielimy mięso
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Mieszamy przez 2 minuty
  • Formujemy dwa podłużne walce
  • Rozkładamy po 2 plastry boczku i zawijamy każde mięso w dwa plastry boczku
  • Ogórki kroimy na pół i dalej w półksiężyce
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Z jabłka usuwamy pestki i gniazdo nasienne i kroimy w kostkę
  • Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do miski
  • Dodajemy posiekaną pietruszkę
  • Dodajemy oliwę z oliwek
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Smażymy owinięte boczkiem kotlety po 2-3 minuty z każdej strony

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego.

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętym przepisie znajdziesz pomysł na przygotowanie sarny w nieco inny sposób.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Sarnina łopatka (200 g)
  • Ogórek kiszony (120 g)
  • Papryka czerwona (50 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Jabłko (świeże) (45 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bananowe kokosanki

Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Mieszamy banana dokładnie z wiórkami oraz roztopioną pastą kokosową (jeśli jej używamy). Formujemy kokosanki za pomocą łyżki do ciastek lub w dłoniach formujemy kulki i kładąc je na…

WIĘCEJ >

Grillowany z boczkiem burger Ajwen

Cebulę kroimy w kostkę Wołowinę zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach Do mięsa dodajemy sól, pieprz i cebulę Mieszamy dokładnie, aż masa mięsna stanie się jednolita Formujemy z mięsa okrągłego burgera…

WIĘCEJ >

Bakłażany faszerowane warzywami

Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Cebule kroimy i podsmażamy. Suszone pomidory kroimy w paski. Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na…

WIĘCEJ >

Kulki czarne

Wszystkie składniki oprócz nasion chia dokładnie zmiksować blenderem Uformować kulki Obtoczyć kulki w nasionach chia

WIĘCEJ >