fbpx
logo
Szukaj
open close

Kotlety mielone z sarny zawijane w wędzony boczek z surówką z kiszonego ogórka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz11-3-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Kotlety mielone z sarny zawijane w wędzony boczek z surówką z kiszonego ogórka

Przygotowanie

  • Mięso kroimy w kostkę żeby maszynka łatwiej mieliła
  • Mielimy mięso
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Mieszamy przez 2 minuty
  • Formujemy dwa podłużne walce
  • Rozkładamy po 2 plastry boczku i zawijamy każde mięso w dwa plastry boczku
  • Ogórki kroimy na pół i dalej w półksiężyce
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Paprykę kroimy w kostkę
  • Z jabłka usuwamy pestki i gniazdo nasienne i kroimy w kostkę
  • Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy do miski
  • Dodajemy posiekaną pietruszkę
  • Dodajemy oliwę z oliwek
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Smażymy owinięte boczkiem kotlety po 2-3 minuty z każdej strony

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie należy używać pieprzu czarnego.

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętym przepisie znajdziesz pomysł na przygotowanie sarny w nieco inny sposób.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Sarnina łopatka (200 g)
  • Ogórek kiszony (120 g)
  • Papryka czerwona (50 g)
  • Cebula (50 g)
  • Jabłko (45 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (40 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Kotlety mielone z sarny z suszonymi grzybami, duszonymi ziemniakami i grillowaną cukinią

Ziemniaki: Obieramy, płuczemy Kroimy w kawałki (nie ma znaczenia czy duże czy małe, wystarczy każdego ziemniaka na 4 części przekroić) (…)

WIĘCEJ >