fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z cukinii i kurczaka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc5f78c51-764f-48c8-aec0-9f06217ff09e-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Krem z cukinii i kurczaka

Przygotowanie

  • Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego i podgrzewamy go.
  • Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i miażdżymy nożem. Wrzucamy cebulę i czosnek na olej i smażymy delikatnie przez około 5 minut. W trakcie posypujemy połową łyżeczki soli.
  • Dodajemy cukinię i smażę kolejne 10 minut na niewielkim ogniu, żeby nie przypalić czosnku. W trakcie tych 10 minut posypujemy połową łyżeczki soli.
  • Gdy cukinia jest miękka dodajemy rosół. Całość delikatnie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 15 minut.
  • Po tym czasie przelewamy wszystko do blendera i miksujemy na gładki krem.
  • Na koniec dodajemy kurczaka i natkę. Blendujemy pulsacyjnie około 10 razy, żeby pozostawić kurczaka i natkę w większych kawałkach. Zupa krem jest gotowa.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Kurczak powinien pełnić w zupie funkcję makaronu i ją zagęścić. Nie należy go zbyt drobno blendować.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (400 ml)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Kurczak pierś (100 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (20 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Garnek - duży, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Awokado zapiekane z jajkiem i boczkiem

Nagrzewamy piekarnik do temp. 220 st. C Łyżką wydrążamy połówkę awokado do momentu aż otwór będzie mniej więcej dwa razy większy niż na początku Kładziemy połówki awokado wydrążoną stroną do góry w naczyniu żaroodpornym Wbijamy…

WIĘCEJ >

Kotlety siekane z sarny z warzywami duszonymi z rozmarynem

Kotlety: Mięso mielimy, w maszynce na standardowym sitku lub siekamy tasakiem Mieszamy ręką i formujemy okrągły lub owalny kotlet Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3-4 min z każdej…

WIĘCEJ >

Twarożek ze słonecznika z sałatką jarzynową

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3 – 4 min…

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – lato

Wszystkie owoce umyć Z moreli usunąć pestkę, pokroić kostkę Truskawki pokroić na połówki lub na ćwiartki Wymieszać wszystkie owoce

WIĘCEJ >