fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z cukinii i kurczaka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc5f78c51-764f-48c8-aec0-9f06217ff09e-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Krem z cukinii i kurczaka

Przygotowanie

  • Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego i podgrzewamy go.
  • Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i miażdżymy nożem. Wrzucamy cebulę i czosnek na olej i smażymy delikatnie przez około 5 minut. W trakcie posypujemy połową łyżeczki soli.
  • Dodajemy cukinię i smażę kolejne 10 minut na niewielkim ogniu, żeby nie przypalić czosnku. W trakcie tych 10 minut posypujemy połową łyżeczki soli.
  • Gdy cukinia jest miękka dodajemy rosół. Całość delikatnie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 15 minut.
  • Po tym czasie przelewamy wszystko do blendera i miksujemy na gładki krem.
  • Na koniec dodajemy kurczaka i natkę. Blendujemy pulsacyjnie około 10 razy, żeby pozostawić kurczaka i natkę w większych kawałkach. Zupa krem jest gotowa.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Kurczak powinien pełnić w zupie funkcję makaronu i ją zagęścić. Nie należy go zbyt drobno blendować.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (400 ml)
  • Cukinia zielona (300 g)
  • Kurczak pierś (100 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (20 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Garnek - duży, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa w koszyczkach z wędzonego boczku

Plastry boczku układamy na krzyż w formie do muffinek. Wkładamy formę do piekarnika i nastawiamy go na 180 stopni z termoobiegiem. Piekarnik nie musi być nagrzany. Podczas podgrzewania, tłuszcz z boczku będzie się wolno wytapiał….

WIĘCEJ >

Indyjskie curry

Na patelnie z rozgrzanym tłuszczem wrzucamy cebulę, później czosnek i podsmażamy, mieszając drewnianą łyżką, aż się zeszkli. Rozkruszamy mięso rękoma i wkładamy je na patelnie, a większe kawałki rozdrabniamy. Doprawiamy solą. Smażymy mięso przez ok…

WIĘCEJ >

Bakłażan faszerowany sarną

Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski Dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bakłażana obieramy ze skóry i kroimy wzdłuż…

WIĘCEJ >

Knedle jaglano-gryczane ze śliwkami

Mus jabłkowy: Jabłka obieramy i kroimy w kostkę Wrzucamy je do garnka Podlewamy odrobiną wody Dusimy do rozpadnięcia Dodajemy szczyptę cynamonu Kiedy jabłka będą miękkie miksujemy je na gładką masę Sos: Daktyle i śliwki moczymy…

WIĘCEJ >