logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z cukinii i kurczaka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc5f78c51-764f-48c8-aec0-9f06217ff09e

Krem z cukinii i kurczaka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc5f78c51-764f-48c8-aec0-9f06217ff09e

Przygotowanie

  • Do garnka wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego i podgrzewamy go.
  • Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i miażdżymy nożem. Wrzucamy cebulę i czosnek na olej i smażymy delikatnie przez około 5 minut. W trakcie posypujemy połową łyżeczki soli.
  • Dodajemy cukinię i smażę kolejne 10 minut na niewielkim ogniu, żeby nie przypalić czosnku. W trakcie tych 10 minut posypujemy połową łyżeczki soli.
  • Gdy cukinia jest miękka dodajemy rosół. Całość delikatnie doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 15 minut.
  • Po tym czasie przelewamy wszystko do blendera i miksujemy na gładki krem.
  • Na koniec dodajemy kurczaka i natkę. Blendujemy pulsacyjnie około 10 razy, żeby pozostawić kurczaka i natkę w większych kawałkach. Zupa krem jest gotowa.

Uwagi

Kurczak ma pełnić w zupie funkcję makaronu i ją zagęścić. Nie należy go zbyt drobno blendować.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 obrana cukinia
  • ½ cebuli
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 ml rosołu – bulionu mięsnego
  • 100 g ugotowanego mięsa z kurczaka
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju kokosowego extra virgin
  • 1 łyżeczka soli himalajskiej

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Wątróbka z kurkami

Kurki płuczemy, obcinamy nóżki i podduszamy z cebulką na połowie smalcu gęsiego. Ściągamy z ognia kiedy cebulka się zeszkli. Wątróbkę (…)

WIĘCEJ >

Żeberka z dzika z warzywami i sosem z granatów

Żeberka: Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru Żeberka (…)

WIĘCEJ >

Schab faszerowany sarną i indykiem z sosem grzybowym

Sarnę i indyka mielimy oddzielnie w maszynce na standardowym sitku Każde zmielone mięso wkładamy do osobnej miski Lekko solimy i (…)

WIĘCEJ >

Koktajl (shake) truskawkowy

Truskawki umyć i obrać z szypułek Truskawki wrzucić do blendera kielichowego Dodać miód Dolać wodę kokosową Miksować 15 sekund 

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl