fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z cukinii z kawałkami kurczaka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c64a64e6c-a96e-4441-bb04-8859cb7fda98
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Krem z cukinii z kawałkami kurczaka

Przygotowanie

  • Kroimy selera i wrzucamy na rozgrzaną patelnię
  • Jak się zeszkli wrzucamy cukinię i dusimy, aż zmięknie
  • Dodajemy na koniec posiekany ząbek czosnku
  • Zalewamy wszystko bulionem
  • Dusimy przez 5 minut
  • Dodajemy kolendrę, doprawiamy i blendujemy
  • Doprawiamy, jeśli potrzeba
  • Przenosimy do miseczek i skrapiamy oliwą
  • Pierś z kurczaka obtaczamy w słodkiej papryce dusimy na maśle klarowanym
  • Następnie kroimy w kawałki i dodajemy do zupy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swojej aktualnej diecie.

Uwagi

Możesz przygotować krem z cukinii bez kawałków kurczaka, który znajduje się w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 cukinia (300 g)
  • ½ korzeń selera (ok. 90 g)
  • 500 ml rosołu
  • 1 ząbek czosnku (5 g)
  • ½ pęczka kolendry (20 g)
  • 2 piersi z kurczaka (ok. 400 g)
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki (4 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sztuka mięsa z sarny z żurawiną, ziemniakami i sałatką z pomidora

Sztuka mięsa Marchew, pietruszkę i seler obieramy Przekrawamy wzdłuż na pół i wrzucamy do garnka Por przekrawamy wzdłuż na pół i płuczemy pod bieżącą wodą z piasku i dodajemy do garnka Dodajemy mięso Zalewamy zimną…

WIĘCEJ >

Zrazy wołowe z cukinią

Cukinię kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy cukinię z koperkiem przez 2 minuty. Płaty wołowiny rozkładamy na talerzu, wypełniamy cukiniowym farszem i zawijamy. Zrazy układamy w misie wolnowaru i zalewamy przecierem pomidorowym rozcieńczonym z…

WIĘCEJ >

Bataty faszerowane mięsem mielonym, oliwkami, pomidorami i czosnkiem

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty myjemy, kroimy wzdłuż (nie obieramy). Blachę wykładamy papierem do pieczenia, kładziemy na niej bataty skórą do dołu. Pieczemy do miękkości – ok. 40…

WIĘCEJ >

Zupa szczawiowa z jajem (wegetariańska)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >