fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem z cukinii z kawałkami kurczaka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c64a64e6c-a96e-4441-bb04-8859cb7fda98

Krem z cukinii z kawałkami kurczaka

Przygotowanie

  • Kroimy selera i wrzucamy na rozgrzaną patelnię
  • Jak się zeszkli wrzucamy cukinię i dusimy, aż zmięknie
  • Dodajemy na koniec posiekany ząbek czosnku
  • Zalewamy wszystko bulionem
  • Dusimy przez 5 minut
  • Dodajemy kolendrę, doprawiamy i blendujemy
  • Doprawiamy, jeśli potrzeba
  • Przenosimy do miseczek i skrapiamy oliwą
  • Pierś z kurczaka obtaczamy w słodkiej papryce dusimy na maśle klarowanym
  • Następnie kroimy w kawałki i dodajemy do zupy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu można uwzględnić w swojej aktualnej diecie.

Uwagi

Możesz przygotować krem z cukinii bez kawałków kurczaka, który znajduje się w powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 cukinia (300 g)
  • ½ korzeń selera (ok. 90 g)
  • 500 ml rosołu
  • 1 ząbek czosnku (5 g)
  • ½ pęczka kolendry (20 g)
  • 2 piersi z kurczaka (ok. 400 g)
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki (4 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Filet z perliczki z purée marchewkowo – estragonowym i sosem z suszonych grzybów

Purée Obieramy marchew i ziemniaka Kroimy w kostkę, zalewamy gorącą wodą Lekko solimy Gotujemy 20 min Odlewamy wodę/cedzimy Na czystej patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, smażymy pół obranej i pokrojonej cebuli Dodajemy cebulę do ugotowanych warzyw…

WIĘCEJ >

Goleń (pręga) wołowa z warzywami pieczona

Warzywa obieramy i kroimy w kostkę Pręgę z warzywami kładziemy w naczyniu żaroodpornym Solimy, pieprzymy, dodajemy liścia i ziela Mieszamy Przykrywamy pokrywką Wkładamy do piekarnika 170 st. C na 3 godziny Co godzinę otwieramy piekarnik,…

WIĘCEJ >

Kokosowy dorsz

Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy widelcem Do jajka dodajemy wiórki, przyprawy i mieszamy Masę odstawiamy na około 10 minut Na patelni rozgrzewamy masło Obtaczamy filet z dorsza w panierce i układamy na patelni Smażymy…

WIĘCEJ >

Sałatka z sarniną i boczkiem

Sarnina Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pierzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kuleczki i smażymy 3 minuty,…

WIĘCEJ >