fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Krem cukiniowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbbfc474f-413d-4929-ae62-25f371d39ae2
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Krem cukiniowy

Przygotowanie

  • Cukinię myjemy, osuszamy, kroimy na pół i wydrążamy pestki
  • Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części
  • Wydrążoną cukinię kroimy w kostkę o wielkości około 1-2 cm
  • Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę
  • W garnku rozgrzewamy masło
  • Umieszczamy w nim cebulę, czosnek, jarmuż i cukinię
  • Warzywa zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości
  • Całość miksujemy do powstania gładkiej konsystencji, doprawiamy do smaku solą i pieprzem
  • Podajemy z mozzarellą, słonecznikiem i kiełkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia zupy krem z cukinii.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Cukinia zielona (300 g)
  • Bulion mięsny (250 ml)
  • Ser mozzarella (75 g)
  • Jarmuż (świeży) (40 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Cebula dymka (20 g)
  • Kiełki lucerny (15 g)
  • Pestki słonecznika obrane (10 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Frittata grzybowa

Pieczarki kroimy w plastry Boczniaki kroimy w paski Por przekrawamy na pół, płuczemy pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi Następnie kroimy por w półksiężyce Czosnek kroimy w plastry Włączamy piekarnik na 180 stopni…

WIĘCEJ >

Gulasz z dyni

Grzyby wrzucamy do kubka, zalewamy wrzątkiem, przykrywamy jakimś talerzykiem/spodkiem Szynkę kroimy w kostkę 1 cm na 1 cm Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Por…

WIĘCEJ >

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem (na wywarze kostnym)

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >

Sałatka z gotowanym bażantem

Sałatę umyć, porwać palcami w mniejsze kawałki Pomarańczę obrać i pokroić w kostkę Cebulę kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy w misce Dodajemy pestki granatu i sos vianaigrette Mieszamy

WIĘCEJ >