fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Kurczak faszerowany sarną pieczony z gruszkami z grillowaną kalarepą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c162720c3-e8e7-42c5-b27b-aaedd4aa0d6b-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Kurczak faszerowany sarną pieczony z gruszkami z grillowaną kalarepą

Przygotowanie

  • Włączamy piekarnik na 180 stopni
  • Gruszkę kroimy na pół, połowę obieramy, kroimy w drobną kostkę
  • Sarninę, razem z obranym czosnkiem mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach
  • Dodajemy rozmaryn
  • Dodajemy pokrojoną gruszkę
  • Lekko solimy, pieprzymy
  • Mieszamy dokładnie na jednolitą masę
  • Pierś z kurczaka rozbijamy tłuczkiem do mięsa na grubość 2-3 mm
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Na środek kurczaka nakładamy farsz
  • Zawijamy roladkę (najpierw boki do środka, a później w rulon jakby dywan)
  • Roladkę zawijamy w papier do pieczenia (najlepiej taką samą metodą – w roladkę)
  • Wkładamy do piekarnika na 30 minut
  • W tym czasie obieramy kalarepę i kroimy 0,5 cm plastry
  • Rozgrzewamy patelnię grillową z tłuszczem
  • Kładziemy kalarepę i dwie ćwiartki gruszki
  • Grillujemy po 3 minuty z każdej strony
  • Nakładamy warzywa i gruszkę na talerz
  • Roladkę wyjmujemy z piekarnika, kroimy w 4 plastry i układamy na środku talerza 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj w podpięte, powiązane przepisy.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurczak pierś (200 g)
  • Kalarepa (165 g)
  • Gruszka (130 g)
  • Sarnina łopatka (100 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Rozmaryn (świeży) (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Patelnia, Patelnia grillowa, Piekarnik, Talerz, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka makaronowa z ogórkiem

Różyczki brokułu ugotować we wrzącej wodzie przez 3 – 4 minuty. Na patelni lekko rozgrzać 2 łyżki oliwy i dodać drobno posiekaną cebulę. Podsmażyć krótko cebulę, a następnie dodać pokrojone różyczki brokułu, posiekane liście jarmużu…

WIĘCEJ >

Cielęcina duszona w sosie cytrusowym

Z cielęciny zdejmujemy błonę i kroimy w cienkie plastry Mięso lekko rozklepujemy tłuczkiem do mięsa (lub siekaczem jak ktoś ma) Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew, pietruszkę, selera obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Wielkanocny mazurek z musem czekoladowym i bakaliami

Spód: Daktyle wkładamy do naczynia, w którym będziemy je blendować Zalewamy wrzątkiem, tak żeby je lekko przykryło Przykrywamy np. talerzykiem i czekamy 5 minut Podnosimy talerzyk, dodajemy olej kokosowy Miksujemy blenderem na gładką masę Dodajemy…

WIĘCEJ >

Pomelo

Pomelo myjemy, obieramy i dzielimy na cząstki

WIĘCEJ >