fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Schab faszerowany sarną i indykiem z sosem grzybowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0e011138-ac9c-49bf-bcb8-707338e6eb68-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Schab faszerowany sarną i indykiem z sosem grzybowym

Przygotowanie

  • Sarnę i indyka mielimy oddzielnie w maszynce na standardowym sitku
  • Każde zmielone mięso wkładamy do osobnej miski
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy mięso najpierw w jednej, potem w drugiej misce (nie łączymy ich ze sobą)
  • Dzielimy każdy rodzaj mięsa na 4 części
  • Rozbijamy po kolei każdy plaster schabu (jak najcieniej się da)
  • Lekko solimy i pieprzymy mięso
  • Nakładamy na środek każdego schabu porcję zmielonej sany i obok porcję zmielonego indyka
  • Zakładamy boki schabu, a środek rolujemy jak dywan – powstaje roladka
  • Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
  • Grzyby kroimy w małe kawałki (chyba że były już pokrojone w kostkę)
  • Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na drobnych oczkach
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy 3 min
  • Dodajemy grzyby
  • Podsmażamy 5 min
  • Dodajemy startą marchew i zalewamy rosołem
  • Gotujemy 2 min
  • Zalewamy sosem roladki w naczyniu żaroodpornym
  • Przykrywamy pokrywką
  • Wkładamy na 60 min do piekarnika nagrzanego do 180 st. C

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom. Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP) nie używamy pieprzu czarnego. Więcej informacji na ten temat znajduje się w naszej aplikacji w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje faszerowanego schabu.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Wieprzowina schab (305 g)
  • Bulion mięsny (125 ml)
  • Indyk udko (75 g)
  • Sarnina karkówka (75 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Podgrzybek (świeży) (50 g)
  • Marchew (świeża) (20 g)
  • Smalec z gęsi (12 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Tarka do jarzyn, Tłuczek do mięsa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Żeberka z dzika z wolnowaru w warzywach

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w plastry i dodajemy do miski z żeberkami Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w plastry…

WIĘCEJ >

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym (wegetariański)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Zupa kasztanowa

Por kroimy wzdłuż i myjemy pod bieżącą woda z piasku i otrząsamy z wody Por kroimy w półksiężyce Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy por, zasmażamy 3 minuty Dorzucamy kasztany Dolewamy rosół Gotujemy 10 minut Miksujemy…

WIĘCEJ >

Curry z dynią i ciecierzycą

Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek. Jeśli decydujemy się na ostrą papryczkę to pokrojoną i pozbawioną pestek dodajemy teraz. Po chwili dodajemy przyprawy i smażymy 2-3 minuty. Dynię obieramy ze…

WIĘCEJ >