logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Schab faszerowany sarną i indykiem z sosem grzybowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0e011138-ac9c-49bf-bcb8-707338e6eb68

Schab faszerowany sarną i indykiem z sosem grzybowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0e011138-ac9c-49bf-bcb8-707338e6eb68

Przygotowanie

  • Sarnę i indyka mielimy oddzielnie w maszynce na standardowym sitku
  • Każde zmielone mięso wkładamy do osobnej miski
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Mieszamy mięso najpierw w jednej, potem w drugiej misce (nie łączymy ich ze sobą)
  • Dzielimy każdy rodzaj mięsa na 4 części
  • Rozbijamy po kolei każdy plaster schabu (jak najcieniej się da)
  • Lekko solimy i pieprzymy mięso
  • Nakładamy na środek każdego schabu porcję zmielonej sany i obok porcję zmielonego indyka
  • Zakładamy boki schabu, a środek rolujemy jak dywan – powstaje roladka
  • Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
  • Grzyby kroimy w małe kawałki (chyba że były już pokrojone w kostkę)
  • Marchewkę obieramy i trzemy na tarce na drobnych oczkach
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy 3 min
  • Dodajemy grzyby
  • Podsmażamy 5 min
  • Dodajemy startą marchew i zalewamy rosołem
  • Gotujemy 2 min
  • Zalewamy sosem roladki w naczyniu żaroodpornym
  • Przykrywamy pokrywką
  • Wkładamy na 60 min do piekarnika nagrzanego do 180 st. C

Rady dietetyka

Na AIP nie dodajemy pieprzu

Autor

Gość Ajwen
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 4 plastry schabu po 140 g każdy
  • 150 g sarniny (z łopatki, karkówki, czy gulaszowego mięsa)
  • 150 g indyka (np. z udźca)
  • 100 g rozmrożonych podgrzybków
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki smalcu
  • 1 szklanka rosołu – bulionu mięsnego
  • sól, pieprz

Potrzebny sprzęt

Maszynka do mielenia mięsa, Miska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Patelnia, Piekarnik, Tarka do jarzyn, Tłuczek do mięsa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Pierogi gryczane z dziczyzną

Farsz: Dziczyznę kroimy w kawałki np. 4 x 4 cm Wkładamy mięso do garnka Wlewamy 2 szklanki wody Lekko solimy (…)

WIĘCEJ >

Frittata z sowami (kaniami)

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Grzyby oczyszczamy, usuwamy nóżki, kapelusze kroimy na kawałki Cebulę i czosnek obrać i (…)

WIĘCEJ >

Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym

Gęsina: Mięso solimy i pieprzymy Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kawałki Wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Szaszłyki z siekanej sarny z boczkiem, pieczarkami i warzywami z grilla

Mielimy mięso Doprawiamy solą i pieprzem Mieszamy przez 2 minuty Formujemy 4 równe kuleczki Boczek kromy w plastry 0,5 cm (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl