fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Majonez z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cefff1033-6d6e-4332-b691-174bdeb29a49

Majonez z kalafiora

Przygotowanie

  • Ugotowany na parze kalafior, po ostudzeniu miksujemy razem z musztardą i olejem.
  • Dodajemy do smaku sól i pieprz, a także około ½ łyżeczki estragonu.
  • Można dodać też trochę soku z cytryny.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ kalafiora (400 g)
  • 2 łyżki musztardy (40 g)
  • 10 łyżek oliwy z oliwek extra virgin (100 ml)
  • ½ łyżeczki estragonu (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sok z ½ cytryny (40 g)

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Rejuvelac

Komosę wsypujemy do jakiegoś szklanego naczynia zalewamy 2 szklankami wody i zostawiamy na stole na 12 godzin (najlepiej na noc) Następnie komosę cedzimy na sicie i płuczemy pod bieżącą wodą Stawiamy na cały dzień na…

WIĘCEJ >

Pasta z awokado

Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, a miąższcz wykładamy na talerz. Widelcem ugniatamy awokado, aż uzyskamy gęstą masę (niekoniecznie jednolitą). Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z limonki, płatki drożdżowe i musztardę dalej ugniatając. Solimy…

WIĘCEJ >

Przyprawa „antyrakowa”

Wszystkie składniki po kolei zmielić w młynku elektrycznym a następnie wymieszać razem. Przechowywać w suchym pojemniku i bez dostępu światła.

WIĘCEJ >

Wielkanocne baranki z masła krowiego i masła kokosowego

Wykonanie masła kokosowego: Wiórki wsypujemy do naczynia, w którym będziemy miksować Zaczynamy blendować I teraz UWAGA, jeśli mamy takie cudo jak młynek nakładany do blendera to najpierw w nim zaczynamy miksować. Miksujemy też wiórki partiami,…

WIĘCEJ >