fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Majonez z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cefff1033-6d6e-4332-b691-174bdeb29a49
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Majonez z kalafiora

Przygotowanie

  • Ugotowany na parze kalafior, po ostudzeniu miksujemy razem z musztardą i olejem.
  • Dodajemy do smaku sól i pieprz, a także około ½ łyżeczki estragonu.
  • Można dodać też trochę soku z cytryny.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 6
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Kalafior (świeży) (400 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (100 ml)
  • Sok z cytryny (40 g)
  • Musztarda (40 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Estragon suszony (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

„Wrapy” z sałaty z kurczakiem i awokado

Mięso kroimy w kostkę i przenosimy do miski Dolewamy tłuszcz, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy, tak aby każdy kawałek mięsa był równomiernie pokryty Rozgrzewamy patelnię Wrzucamy mięso i podsmażamy przez ok. 6-7 minut (tak aby…

WIĘCEJ >

Sos pieczarkowy

Cebulkę i czosnek podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym. Dodajemy drobno pokrojone pieczarki. Doprawiamy solą pieprzem, ziołami i zalewamy ¼ szklanki mleka kokosowego własnej roboty.

WIĘCEJ >

Komosa ryżowa biała

Komosę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą. Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Czekoladowy krem daktylowy

Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy na gładki krem

WIĘCEJ >