fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Majonez z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cefff1033-6d6e-4332-b691-174bdeb29a49
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Majonez z kalafiora

Przygotowanie

  • Ugotowany na parze kalafior, po ostudzeniu miksujemy razem z musztardą i olejem.
  • Dodajemy do smaku sól i pieprz, a także około ½ łyżeczki estragonu.
  • Można dodać też trochę soku z cytryny.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 5
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ kalafiora (400 g)
  • 2 łyżki musztardy (40 g)
  • 10 łyżek oliwy z oliwek extra virgin (100 ml)
  • ½ łyżeczki estragonu (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • Sok z ½ cytryny (40 g)

Potrzebny sprzęt

Blender

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kombucha

Przygotowujemy duży słoik i wsypujemy do niego herbatę Zalewamy herbatę wrzątkiem Dodajemy cukier i mieszamy Czekamy aż ostygnie Dodajemy grzybka z płynem Przykrywamy gazą i zakładamy gumkę żeby gaza nie spadła Wkładamy słoik do szafki,…

WIĘCEJ >

Rejuvelac

Komosę wsypujemy do jakiegoś szklanego naczynia zalewamy 2 szklankami wody i zostawiamy na stole na 12 godzin (najlepiej na noc) Następnie komosę cedzimy na sicie i płuczemy pod bieżącą wodą Stawiamy na cały dzień na…

WIĘCEJ >

Pasta z pora i orzechów włoskich

Posiekanego pora mieszamy z pokrojonym czosnkiem Dusimy z odrobiną wody do miękkości Studzimy Przekładamy do blendera i miksujemy z orzechami włoskimi oraz posiekaną kolendrą Doprawiamy do smaku solą i pieprzem

WIĘCEJ >

Kasza

Kaszę wsypać na duże drobne sitko i przepłukać pod kranem gorącą lub zimną wodą. Wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 10-15 minut. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >