fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Maniok z czerwoną cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8303c2bf-8ccd-4058-bc9f-0d003ab0be92
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Maniok z czerwoną cebulą

Przygotowanie

  • Maniok obieramy i kroimy w dużą kostkę
  • Myjemy pod bieżącą wodą, wkładamy do garnka i zalewamy wodą (woda powinna całkowicie przykrywać kawałki manioka przez cały czas gotowania, lecz nie można jej dolewać w trakcie)
  • Gotujemy do miękkości przez około 45 minut
  • W międzyczasie na patelni rozgrzewamy olej
  • Dodajemy pokrojoną w dość grubą kostkę cebulę
  • Smażymy przez kilka minut do zarumienienia i następnie dodajemy ocet, po czym mieszamy
  • Gdy maniok będzie miękki, odcedzamy go i następnie dodajemy do pozostałych składników na patelni
  • Solimy i dusimy jeszcze przez 2-3 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Maniok jadalny (350 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (18 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb gryczany z pastą warzywną

Chleb posmarować pastą – 2-4 kromki (zależy od głodu) Przepisy na pastę znajdziesz w przepisach powiązanych

WIĘCEJ >

Plantanowe placki z karobem

Plantany obieramy ze skórki. Wszystkie składniki oprócz ostatniego wkładamy do blendera wysokoobrotowego i blendujemy. W masie zostaną nierozdrobnione kawałki plantana, ale to nie szkodzi. W cieście mają być widoczne drobinki plantana. Rozgrzewamy olej na patelni…

WIĘCEJ >

Papryka nadziewana komosą ryżową z fetą i papryką

Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Gotujemy komosę ryżową Myjemy paprykę i cukinię Rozgrzewamy masło ghee na patelni Pokrojoną cukinię wrzucamy na patelnię i podsmażamy 3 minuty Dodajemy ugotowaną komosę ryżową, przyprawiamy solą i pieprzem Odcinamy górną…

WIĘCEJ >

Suszony schab w czosnku niedźwiedzim

Schab włożyć do jakiegoś płaskiego naczynia Posypać z każdej strony solą Ofoliować naczynie z mięsem i wstawić na 24 godz. do lodówki Wyjąć mięso Opłukać pod bieżącą zimną wodą (szybko, tyle tylko, żeby spłukać sól)…

WIĘCEJ >