fbpx
Szukaj
open close

Maniok z czerwoną cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8303c2bf-8ccd-4058-bc9f-0d003ab0be92
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Maniok z czerwoną cebulą

Przygotowanie

  • Maniok obieramy i kroimy w dużą kostkę
  • Myjemy pod bieżącą wodą, wkładamy do garnka i zalewamy wodą (woda powinna całkowicie przykrywać kawałki manioka przez cały czas gotowania, lecz nie można jej dolewać w trakcie)
  • Gotujemy do miękkości przez około 45 minut
  • W międzyczasie na patelni rozgrzewamy olej
  • Dodajemy pokrojoną w dość grubą kostkę cebulę
  • Smażymy przez kilka minut do zarumienienia i następnie dodajemy ocet, po czym mieszamy
  • Gdy maniok będzie miękki, odcedzamy go i następnie dodajemy do pozostałych składników na patelni
  • Solimy i dusimy jeszcze przez 2-3 minuty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Maniok jadalny (350 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (18 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Purée z bulw manioka + mieszanka dozwolonych warzyw

Bulwy należy obrać i pokroić w dużą kostkę. Ugotować maniok do miękkości w osolonej wodzie (10-15 minut). Dokładnie odcedzić, ugnieść (…)

WIĘCEJ >