fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Maniok z czerwoną cebulą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c8303c2bf-8ccd-4058-bc9f-0d003ab0be92

Maniok z czerwoną cebulą

Przygotowanie

  • Maniok obieramy i kroimy w dużą kostkę
  • Myjemy pod bieżącą wodą, wkładamy do garnka i zalewamy wodą (woda powinna całkowicie przykrywać kawałki manioka przez cały czas gotowania, lecz nie można jej dolewać w trakcie)
  • Gotujemy do miękkości przez około 45 minut
  • W międzyczasie na patelni rozgrzewamy olej
  • Dodajemy pokrojoną w dość grubą kostkę cebulę
  • Smażymy przez kilka minut do zarumienienia i następnie dodajemy ocet, po czym mieszamy
  • Gdy maniok będzie miękki, odcedzamy go i następnie dodajemy do pozostałych składników na patelni
  • Solimy i dusimy jeszcze przez 2-3 minuty

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej aktualnej diecie związanej z nietolerancjami – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inny pomysł na puree z manioka.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ manioka (350 g)
  • ½ czerwonej cebuli (50 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)
  • 3 łyżki octu jabłkowego naturalnej fermentacji (18 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa

Marchew, pietruszkę, seler i ziemniaka płuczemy i wrzucamy do garnka Zalewamy gorącą wodą i gotujemy 25 min Ogórki kroimy w kostkę i kładziemy na sicie, żeby odciekła z nich woda Jajka obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Zrazy wieprzowe z żurawiną i duszonymi warzywami

Mięso kroimy na małe kawałki, żeby maszynce było łatwiej mielić Mielimy w maszynce do mięsa Solimy, pieprzymy Wyrabiamy/mieszamy ręką przez 2 min Formujemy wrzecionowaty wałek Warzywa obieramy i kroimy w kawałki, a kto potrafi, może…

WIĘCEJ >

Zupa z bakłażana

Bakłażana kroimy w kostkę i gotujemy w około 500 ml wody Gdy jest miękki i bez problemu możemy wbić w niego widelec, dodajemy mleko kokosowe i przyprawy Następnie wszystko razem blendujemy Zblendowaną już zupę gotujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka brukselkowo – brokułowa z salcesonem

Pomidora kroimy w cząstki Rzodkiewkę kroimy w plastry Salceson kroimy w kostkę Układamy na talerzu brokuły, brukselkę, roszponkę i pokrojone składniki Posypujemy krążkami cebuli Polewamy sosem

WIĘCEJ >