Maniok z czerwoną cebulą
Maniok z czerwoną cebulą
Przygotowanie
- Maniok obieramy i kroimy w dużą kostkę
- Myjemy pod bieżącą wodą, wkładamy do garnka i zalewamy wodą (woda powinna całkowicie przykrywać kawałki manioka przez cały czas gotowania, lecz nie można jej dolewać w trakcie)
- Gotujemy do miękkości przez około 45 minut
- W międzyczasie na patelni rozgrzewamy olej
- Dodajemy pokrojoną w dość grubą kostkę cebulę
- Smażymy przez kilka minut do zarumienienia i następnie dodajemy ocet, po czym mieszamy
- Gdy maniok będzie miękki, odcedzamy go i następnie dodajemy do pozostałych składników na patelni
- Solimy i dusimy jeszcze przez 2-3 minuty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Maniok jadalny (350 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
- Cebula czerwona (50 g)
- Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (18 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.