logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Purée z bulw manioka + mieszanka dozwolonych warzyw

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-23

Purée z bulw manioka + mieszanka dozwolonych warzyw

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-23

Przygotowanie

  • Bulwy należy obrać i pokroić w dużą kostkę.
  • Ugotować maniok do miękkości w osolonej wodzie (10-15 minut).
  • Dokładnie odcedzić, ugnieść tłuczkiem i odstawić na 10 min.
  • Na patelni rozgrzać olej kokosowy dodać kmin, następnie curry i czosnek, smażyć około minuty, aż czosnek się zrumieni.
  • Dodać masło i miąższ kokosa.
  • Dokładnie wymieszać.
  • Przełożyć do manioku i powoli, stale mieszając, wlewać mleko, aby powstało gładkie purée.
  • Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podawać od razu.

Autor

Gość Ajwen
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 300 g bulw manioku
  • 1½ łyżki oleju kokosowego
  • ½ łyżeczki nasion kminu (można pominąć)
  • 15 g curry
  • 2 ząbki czosnku (drobno posiekane)
  • 1-2 łyżeczki masła ghee
  • 3 łyżki świeżo startego miąższu kokosa (można pominąć)
  • 300 ml mleka kokosowego
  • sól himalajska/kłodawska
  • świeżo zmielony pieprz do smaku
  • sok z ⅓ cytryny 

Potrzebny sprzęt

Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia, Tłuczek do ziemniaków
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Szynka wędzona z kiszonkami

Nakładamy na talerz kapustę Ogórki kroimy w paski i kładziemy obok kapusty Szynkę kładziemy obok warzyw Dekorujemy pomidorkami i liśćmi (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z ryżu i soczewicy

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie Soczewicę moczymy, a następnie gotujemy Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek i natkę pietruszki siekamy. (…)

WIĘCEJ >

Chłodnik ze szpinaku i awokado

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia (…)

WIĘCEJ >

Risotto bez ryżu

Kalafior lekko podgotowujemy, a później podsmażamy na rozgrzanym oleju kokosowym, aż wyparuje woda i zacznie się rumienić. Dodajemy resztę pokrojonych (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl