fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Puree z batata

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf52ffc9a-7c65-4052-8355-c029766facf1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Puree z batata

Przygotowanie

  • Bataty obieramy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 30 min i odcedzamy na sicie
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy w małym garnuszku tłuszcz
  • Smażymy cebulę przez 2 min
  • Dodajemy ugotowane bataty
  • Miksujemy blenderem przez min
  • Doprawiamy solą i pieprzem do smaku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia purée z warzyw.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Batat (460 g)
  • Cebula (świeża) (105 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa koktajlowa

Nagrzewamy piekarnik do 200 st. C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy pomidorki i pieczemy przez 15 minut. Podgrzewamy bulion i wkładamy do niego podpieczone pomidory i przyprawy. Całość blendujemy i gotujemy jeszcze przez…

WIĘCEJ >

Dorsz zapiekany w pomidorami z tymiankiem, młodą kapustą ze skwarkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Rybę solimy i pieprzymy Na blaszkę lub naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła Kładziemy rybę, a na nią plastry pomidora i tymianek Pieczemy 20 minut W tym czasie wrzucić kapustę do garnka…

WIĘCEJ >

Czipsy z topinambura

Obieramy bulwy topinamburu i osuszamy ręcznikiem papierowym Kroimy na cienkie plasterki za pomocą noża lub obieraczki Do miski wlewamy 2 łyżki oleju kokosowego roztopionego, dodajemy przyprawy i przesypujemy do miski Talarki z topinamburu i przyprawy…

WIĘCEJ >

Koktajl z ananasa

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >