fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Puree z batata

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cf52ffc9a-7c65-4052-8355-c029766facf1

Puree z batata

Przygotowanie

  • Bataty obieramy i gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 30 min i odcedzamy na sicie
  • Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
  • Rozgrzewamy w małym garnuszku tłuszcz
  • Smażymy cebulę przez 2 min
  • Dodajemy ugotowane bataty
  • Miksujemy blenderem przez min
  • Doprawiamy solą i pieprzem do smaku

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz pomysły na inne, warzywne puree.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 3
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 bataty (ok. 0,5 kg)
  • 1 cebula (100 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Blender, Deska, Garnek, Garnek - mały, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Karkówka z suszonymi pomidorami

Karkówkę układamy z przyprawami w misie wolnowaru Dodajemy wody Pomidory suszone namaczamy we wrzątku i kroimy na małe kawałki Dodajemy do mięsa Włączamy tryb Low (1) i wolnowarzymy przez 7 godz. albo na całą noc…

WIĘCEJ >

Mizeria paleo

Ogórka obieramy i kroimy na cienkie talarki. Posypujemy ogórka solą i imbirem. Dodajemy śmietankę i koperek . Mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Pozwalamy się połączyć smakom przez pół godziny.

WIĘCEJ >

Kokosowo – wieprzowy kotlet z grillowanymi warzywami

Marchew i pietruszkę obieramy Paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy paprykę w kawałki Cykorię przekraway na pół Rzodkiewki czyścimy i kroimy każdą na 3 plasterki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Dorsz zapiekany w sosie beszamelowo-brokułowym

Przygotowujemy filety z ryby. Płuczemy je i osuszamy, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy solą i smarujemy z wierzchu olejem z awokado. Piekarnik z funkcją grilla rozgrzewamy do 180 stopni. Rosół podgrzewamy razem z…

WIĘCEJ >