fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Purée z marchewki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c87cd4f4c-6bd2-49e6-b9fc-bcefba57875e

Purée z marchewki

Przygotowanie

  • Marchewkę ścieramy na tarce i wsypujemy do garnka.
  • Zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem, aż zmięknie.
  • Następnie odkrywamy i gotujemy chwilę, aż woda odparuje (jeśli wody jest zdecydowanie za dużo to odlewamy).
  • Zmniejszamy ogień i dodajemy pozostałe składniki.
  • Gotujemy jeszcze ok. 3 minuty na małym ogniu.
  • Po upływie 3 minut zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem do otrzymania gładkiego purée.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne, warzywne puree.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 marchewki (120 g)
  • 1 drobno posiekany ząbek czosnku (5 g)
  • 100 ml wody
  • 2 łyżki mleka kokosowego (20 ml)
  • 1,5 łyżeczki curry (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż brązowy

Ryż wsypać do garnka i zalać wrzącą wodą. Gotować 30-35 minut do momentu aż wchłonie wodę. Odcedzić na sitku.

WIĘCEJ >

Krem brokułowy

Bulion wlewamy do garnka Wrzucamy pokrojony brokuł Gotujemy 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 minut na średnim ogniu Dorzucamy przesmażoną cebulę do garnka Miksujemy blenderem Doprawiamy…

WIĘCEJ >

Mus bananowy z sosem malinowym

Banany obieramy i miksujemy w jakimś naczyniu Dododajemy nasiona chia Wyciskamy sok z cytryny Mieszamy i napełniamy pucharki/szklanki Wkładamy do lodówki na 2-3 godz. Sos malinowy: Maliny wkładamy do garnuszka Podgrzewamy aż się rozpuszczą i…

WIĘCEJ >

Grillowane owoce na oleju kokosowym

Kroimy ananasa w plastry i obieramy ze skórki i wycinamy zdrewniałe „oczko” z środka  Gruszkę kroimy w plastry  Jabłko kroimy w plastry  Usuwamy pestki i gniazda nasienne  Mango obieramy i kroimy w plastry (mango nie…

WIĘCEJ >