fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Purée z marchewki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c87cd4f4c-6bd2-49e6-b9fc-bcefba57875e

Purée z marchewki

Przygotowanie

  • Marchewkę ścieramy na tarce i wsypujemy do garnka.
  • Zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem, aż zmięknie.
  • Następnie odkrywamy i gotujemy chwilę, aż woda odparuje (jeśli wody jest zdecydowanie za dużo to odlewamy).
  • Zmniejszamy ogień i dodajemy pozostałe składniki.
  • Gotujemy jeszcze ok. 3 minuty na małym ogniu.
  • Po upływie 3 minut zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem do otrzymania gładkiego purée.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne, warzywne puree.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 marchewki (120 g)
  • 1 drobno posiekany ząbek czosnku (5 g)
  • 100 ml wody
  • 2 łyżki mleka kokosowego (20 ml)
  • 1,5 łyżeczki curry (6 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gruszka w surowym boczku na pieczonym batacie

Włączamy piekarnik na 180 stopni Bataty myjemy, kładziemy na blaszce i wstawiamy na 30-40 min do piekarnika Patyczkiem od szaszłyka sprawdzamy, czy są miękkie Wyjmujemy z piekarnika żeby ostygły Gruszkę kroimy na pół Wycinamy gniazdo…

WIĘCEJ >

Gulasz wegański

Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę Warzywa wkładamy do garnka Zalewamy wodą, tyle, żeby je zakryło Dodajemy pomidory Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy rozmaryn Gotujemy 60 min Próbujemy i doprawiamy do smaku 

WIĘCEJ >

Ryż z jabłkami

Ryż gotujemy we wrzącej wodzie przez około 12-15 minut, a następnie odcedzamy W międzyczasie jabłko obieramy i trzemy na tarce Przekładamy do rondelka, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy utartą wanilię, cynamon i goździki Dusimy 15…

WIĘCEJ >

Siekany tatar z wołowiny

Mięso zmielić w maszynce do mięsa na sitku o średnich oczkach Dodać sól i pieprz, wymieszać Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę Ogórka pokroić w drobna kostkę Oddzielić żółtko od białka (białko można później…

WIĘCEJ >