fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Marchewkowa zupa krem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9a023382-e21f-4b27-bfa7-cdb09f3bf8cb

Marchewkowa zupa krem

Przygotowanie

  • Marchewkę, pietruszkę i batata obieramy, kroimy w drobne kawałki i wrzucamy do garnka z rozpuszczonym tłuszczem
  • Dusimy przez kilka minut i zalewamy bulionem
  • Gotujemy do miękkości i miksujemy blenderem, aż do uzyskania gładkiej masy
  • Dodajemy mleko kokosowe i przyprawy
  • Mieszamy i gotujemy jeszcze przez około 2 minuty
  • Na koniec ściągamy z kuchenki, dodajemy świeżo wyciśnięty sok z cytryny i jeszcze raz mieszamy

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swojej codziennej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się inne zupy krem z marchewki.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 marchewek (300 g)
  • ½ batata (120 g)
  • 2 pietruszki (160 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (25 g)
  • 400 ml wody
  • ½ łyżeczki imbiru (2 g)
  • 1 szczypta gałki muszkatołowej (1 g)
  • 100 ml śmietanki kokosowej
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Sok z 1 cytryny (80 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowany camembert na miksie sałat z gruszkami i nerkowcami

Sałatę rzymską umyć, otrząsnąć z wody i ułożyć na talerzu Dodać rukolę Radicchio porwać na małe kawałki i położyć na sałatach Cykorię porozdzielać na osobne liście i ułożyć na talerzu Gruszkę pokroić w plasterki Winogrono…

WIĘCEJ >

Trufle kokosowo-czekoladowe

Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania kleistej masy Formujemy kulki i obtaczamy w wybranej posypce

WIĘCEJ >

Omlet z dodatkiem koziego sera

Jajka wybijamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem Rozgrzewamy patelnię z masłem, po czym wlewamy masę jajeczną Czekamy do momentu, aż spód się zetnie Na wierzchu omleta układamy pozostałe składniki, przykrywamy pokrywką i dusimy do…

WIĘCEJ >

Polędwica z dorsza na szpinaku

Dorsza posolić i popieprzyć Położyć w naczyniu żaroodpornym Dodać łyżkę tłuszczu Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st. C na 20 min W tym czasie obieramy i kroimy w kostkę cebulę z czosnkiem W garnku rozgrzewamy…

WIĘCEJ >