fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Marchewkowa zupa krem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9a023382-e21f-4b27-bfa7-cdb09f3bf8cb
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Marchewkowa zupa krem

Przygotowanie

  • Marchewkę, pietruszkę i batata obieramy, kroimy w drobne kawałki i wrzucamy do garnka z rozpuszczonym tłuszczem
  • Dusimy przez kilka minut i zalewamy bulionem
  • Gotujemy do miękkości i miksujemy blenderem, aż do uzyskania gładkiej masy
  • Dodajemy mleko kokosowe i przyprawy
  • Mieszamy i gotujemy jeszcze przez około 2 minuty
  • Na koniec ściągamy z kuchenki, dodajemy świeżo wyciśnięty sok z cytryny i jeszcze raz mieszamy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Marchew (świeża) (310 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Batat (115 g)
  • Śmietanka kokosowa (105 g)
  • Cytryna (80 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Gałka muszkatołowa mielona (1 g)
  • Imbir suszony (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kokosowo – wieprzowy kotlet z grillowanymi warzywami

Marchew i pietruszkę obieramy Paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy paprykę w kawałki Cykorię przekraway na pół Rzodkiewki czyścimy i kroimy każdą na 3 plasterki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Ciasto kokosowo – bananowo – gruszkowe

Włączamy piekarnik na 180 st. C Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić, a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera Dodajemy miód, sodę i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Pączki bekonowe

Wszystkie składniki oprócz boczku razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia. Gotowe pączusie polewamy 'lukrem’ z rozpuszczonego masła kokosowego i posypujemy pokrojonym drobno boczkiem.

WIĘCEJ >

Chleb gryczany z szynką i sałatą (kanapki)

Chleb posmarować masłem Na dwie kromki położyć sałatę Pomidora pokroić w 4 plastry i po 2 plastry położyć na kanapce Przykryć pomidory plastrami szynki Przykryć kanapkę drugą posmarowaną kromką

WIĘCEJ >