fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa marchewkowo-imbirowa z łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc0638b90-9e95-49ed-a64e-e32dfa5d506d-1

Zupa marchewkowo-imbirowa z łososiem

Przygotowanie

  • W garnku rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę. Smażymy na niedużym ogniu 5 minut pilnując, żeby się nie przypaliła.
  • Wrzucamy imbir i smażymy kolejne 3 minuty, żeby oddał swój aromat.
  • Dodajemy obraną i pokrojoną w kawałki marchewkę oraz sól. Smażymy wszystko razem około 10 minut.
  • Wlewamy rosół i od momentu zagotowania całość trzymamy na małym ogniu przez 20 minut.
  • Następnie miksujemy wszystko blenderem na gładką zupę.
  • Dodajemy pokrojonego w małą kostkę łososia i gotujemy zupę kolejne 5 minut. Przelewamy do miski i posypujemy szczypiorkiem.

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Wypróbuj równie smaczne zupy marchewkowe z różnymi dodatkami – patrz do powiązanych przepisów.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 marchewek (300 g)
  • 1 spora cebula cukrowa (100 g)
  • 1 łyżka imbiru pokrojonego w drobną kostkę
  • 1 łyżka oleju kokosowego extra virgin (25 g)
  • 400 ml bulionu mięsnego
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 porcja dzikiego, surowego łososia (100 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szybkie gofry

Masło rozpuszczamy w garnuszku. Jajka mieszamy z wiórkami i masłem. Wiórków dodajemy tyle aby konsystencja ciasta nie była za gęsta ani za rzadka – trochę gęściejsza od ciasta naleśnikowego, ale też nie zbita. Pieczemy gofry…

WIĘCEJ >

Jaja sadzone na brukselce i pieczarkach

Brokselkę gotujemy w garnku ok. 10 minut i odcedzamy W międzyczasie na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Dodajemy pokrojone w półksiężyce pieczarki i dusimy 10 minut. Dodajemy brukselkę i mieszamy Następnie wybijamy jajka Smażymy przez około…

WIĘCEJ >

Jaja sadzone i warzywa

Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Wybijamy jajka Smażymy przez około 3-4 minuty do momentu aż białka będą ścięte Wykładamy na talerz Obok układamy pokrojonego pomidora i ogórka Doprawiamy solą i pieprzem lub innymi dozwolonymi przyprawami

WIĘCEJ >

Pieczony halibut na marynowanych burakach z sałatką

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.C Kładziemy halibuta w naczyniu żaroodpornym Lekko solimy i pieprzymy Wyciskamy na niego sok z cytryny Nakładamy tłuszcz Przykrywamy i pieczemy 12 min Na talerzu układamy buraczki Obok mix sałat, które polewamy…

WIĘCEJ >