fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa marchewkowo-imbirowa z łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc0638b90-9e95-49ed-a64e-e32dfa5d506d-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa marchewkowo-imbirowa z łososiem

Przygotowanie

  • W garnku rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę. Smażymy na niedużym ogniu 5 minut pilnując, żeby się nie przypaliła.
  • Wrzucamy imbir i smażymy kolejne 3 minuty, żeby oddał swój aromat.
  • Dodajemy obraną i pokrojoną w kawałki marchewkę oraz sól. Smażymy wszystko razem około 10 minut.
  • Wlewamy rosół i od momentu zagotowania całość trzymamy na małym ogniu przez 20 minut.
  • Następnie miksujemy wszystko blenderem na gładką zupę.
  • Dodajemy pokrojonego w małą kostkę łososia i gotujemy zupę kolejne 5 minut. Przelewamy do miski i posypujemy szczypiorkiem.

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Wypróbuj równie smaczne zupy marchewkowe z różnymi dodatkami – patrz do powiązanych przepisów.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 5 marchewek (300 g)
  • 1 spora cebula cukrowa (100 g)
  • 1 łyżka imbiru pokrojonego w drobną kostkę
  • 1 łyżka oleju kokosowego extra virgin (25 g)
  • 400 ml bulionu mięsnego
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 porcja dzikiego, surowego łososia (100 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zielony koktajl Ajwen (zielony smoothie)

Z awokado usuwamy pestkę i łyżeczką wydrążamy miąższ (można też obrać i pokroić) Do blendera wlewamy wodę Dodajemy miąższ z awokado Dodajemy czosnek Seler myjemy i kroimy w kawałki 2-3 cm i dorzucamy do blendera…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa (wegańska / wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić w paseczki Buraki pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Krewetki tygrysie z fenkułem

Krewetki obieramy z pancerza, usuwamy przewód pokarmowy Pomidorki przekrawamy na połówki Fenkuł kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy krewetki Podsmażamy 2 min Obracamy każdą…

WIĘCEJ >

Czereśnie

Czereśnie umyć pod bieżące wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >