fbpx
logo
Szukaj
open close

Zupa marchewkowo-imbirowa z łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc0638b90-9e95-49ed-a64e-e32dfa5d506d-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Zupa marchewkowo-imbirowa z łososiem

Przygotowanie

  • W garnku rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę. Smażymy na niedużym ogniu 5 minut pilnując, żeby się nie przypaliła.
  • Wrzucamy imbir i smażymy kolejne 3 minuty, żeby oddał swój aromat.
  • Dodajemy obraną i pokrojoną w kawałki marchewkę oraz sól. Smażymy wszystko razem około 10 minut.
  • Wlewamy rosół i od momentu zagotowania całość trzymamy na małym ogniu przez 20 minut.
  • Następnie miksujemy wszystko blenderem na gładką zupę.
  • Dodajemy pokrojonego w małą kostkę łososia i gotujemy zupę kolejne 5 minut. Przelewamy do miski i posypujemy szczypiorkiem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (400 ml)
  • Marchew (225 g)
  • Cebula cukrowa (105 g)
  • Łosoś dziki (świeży) (100 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Imbir korzeń (15 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Krem cukiniowy

Cukinię myjemy, osuszamy, kroimy na pół i wydrążamy pestki Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części Wydrążoną cukinię kroimy w kostkę o wielkości około 1-2 cm Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę W garnku rozgrzewamy masło…

WIĘCEJ >

Burgery wołowe

Mięso najlepiej samodzielnie zmielić w maszynce do mielenia mięsa Zmielone mięso wkładamy do miski i posypujemy mnóstwem przypraw (poza solą) Cebulkę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mięsa Mieszamy wszystko rękami lub łyżką do…

WIĘCEJ >

Paprykarz domowy

Ryż gotujemy około 10 – 12 minut Warzywa trzemy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na tłuszczu Gdy będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, ryż oraz paprykę i sól Wszystko przez chwilę dusimy, żeby smaki się wymieszały

WIĘCEJ >

Wywar z kurczaka

Do garnka wkładamy kurczaka, zalewamy wodą, solimy, doprowadzamy do wrzenia Następnie gotujemy na wolnym ogniu przez 1,5 -2 godziny Wyjmujemy kurczaka, a wywar odcedzamy. W ten sposób ugotowany kurczak nadaje się do spożycia z warzywami,…

WIĘCEJ >