fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa marchewkowo-imbirowa z łososiem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc0638b90-9e95-49ed-a64e-e32dfa5d506d-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa marchewkowo-imbirowa z łososiem

Przygotowanie

  • W garnku rozgrzewamy olej kokosowy i wrzucamy posiekaną w kostkę cebulę. Smażymy na niedużym ogniu 5 minut pilnując, żeby się nie przypaliła.
  • Wrzucamy imbir i smażymy kolejne 3 minuty, żeby oddał swój aromat.
  • Dodajemy obraną i pokrojoną w kawałki marchewkę oraz sól. Smażymy wszystko razem około 10 minut.
  • Wlewamy rosół i od momentu zagotowania całość trzymamy na małym ogniu przez 20 minut.
  • Następnie miksujemy wszystko blenderem na gładką zupę.
  • Dodajemy pokrojonego w małą kostkę łososia i gotujemy zupę kolejne 5 minut. Przelewamy do miski i posypujemy szczypiorkiem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Bulion mięsny (400 ml)
  • Marchew (świeża) (225 g)
  • Cebula cukrowa (105 g)
  • Łosoś dziki (świeży) (100 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Imbir (świeży) (15 g)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Obieraczka do warzyw

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Dodajemy wszystkie warzywa i imbir Podsmażamy 5 min Lekko…

WIĘCEJ >

Sałatka dyniowa ze schabem

Pomidor kroimy w cząstki Ogórka kroimy w półksiężyce Dynię kładziemy na talerzu Obok układamy pomidora, ogórka i liście sałaty Na wierzchu kładziemy plastry wędliny Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Dorsz zapiekany w pomidorami z tymiankiem, młodą kapustą ze skwarkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Rybę solimy i pieprzymy Na blaszkę lub naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła Kładziemy rybę, a na nią plastry pomidora i tymianek Pieczemy 20 minut W tym czasie wrzucić kapustę do garnka…

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa (na wywarze kostnym)

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >