fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa marchewkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5e04ea70-4264-441f-83d5-d8b35c58e89e

Zupa marchewkowa

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki wkładamy do misy wolnowaru
  • Ustawiamy tryb Low (1) na 4 godz.
  • Po tym czasie ugotowane składniki blendujemy na zupę

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Zajrzyj w powiązane przepisy, gdzie znajdują się smaczne zupy warzywne.

Autor

Maja Wlazły
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 g marchewki
  • 1 l wody
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka kolendry mielonej (4 g)
  • 1 łyżeczka imbiru (4 g)
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Wolnowar
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Placuszki bananowe z komosy ryżowej

Komosę ryżową zalewamy wrzątkiem Odstawiamy na 30 minut Po tym czasie odcedzamy, przepłukujemy Miksujemy wraz z mlekiem roślinnym oraz bananem na gładką masę Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny Do masy dodajemy przyprawy, sodę, sok…

WIĘCEJ >

Warzywa z kurkumą

Warzywa obieramy i tniemy obieraczką, aby uzyskać wstążki. Wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok 2-4 minut a następnie odkładamy na talerz. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy przyprawy Smażymy chwilę…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i z orzechami włoskimi

Płatki gryczane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Posypujemy orzechami włoskimi

WIĘCEJ >