fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa marchewkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5e04ea70-4264-441f-83d5-d8b35c58e89e
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa marchewkowa

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki wkładamy do misy wolnowaru
  • Ustawiamy tryb Low (1) na 4 godz.
  • Po tym czasie ugotowane składniki blendujemy na zupę

Rady dietetyka

1 porcja zupy to około 250-300 ml.

Uwagi

Zajrzyj w powiązane przepisy, gdzie znajdują się smaczne zupy warzywne.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 500 g marchewki
  • 1 l wody
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka kolendry mielonej (4 g)
  • 1 łyżeczka imbiru (4 g)
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej (2 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką

Kapustę kroimy w poprzek w cienkie paski i wrzucamy do dużej miski Paprykę kroimy w kostkę Pomidory kroimy w kostkę Ogórki kroimy w półksiężyce Cebulę kroimy w kostkę Koperek drobno siekamy Wszystkie pokrojone składniki wrzucamy…

WIĘCEJ >

Gołąbki z kapusty włoskiej faszerowane wątróbką kaczą i gruszkami z warzywami grillowanymi

Gołąbki Kapustę należy sparzyć, czyli wyciąć głąb z kapusty i włożyć główkę do garnka z wrzącą wodą Parzyć około godzinę Wyjąć i pooddzielać pojedyncze liście Cebulę obieramy i kroimy w kostkę 2 gruszki przekrawamy, usuwamy…

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z cebulą

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Dorzucamy wątróbkę i zmniejszamy gaz Przykrywamy pokrywką (żeby nam nie pryskało) Dusimy 10 min Wyłączamy palnik Czekamy…

WIĘCEJ >

Pulpeciki z sarny w warzywach

Pulpeciki Mięso mielmy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Dodajemy jajko Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy majeranek Dokładnie mieszamy Formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego Bulion/rosół wlewamy do garnka i doprowadzamy do wrzenia Na gorący…

WIĘCEJ >