fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5361a6a2-6afa-4648-91a8-827f76bef73d

Zupa krem z kalafiora

Przygotowanie

  • Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki
  • Wkładamy do garnka i zalewamy rosołem
  • Zagotowujemy
  • Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i podsmażamy cebulę do zeszklenia, a następnie dodajemy do garnka z kalafiorem
  • Gotujemy około 15 minut, studzimy i miksujemy
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Pierś z kurczaka kroimy na małą kostkę i smażymy na pozostałej ilości maśla wraz z papryczką chilli (przeciętą wzdłuż)
  • Z awokado usuwamy pestkę, obieramy i kroimy miąższ w kostkę
  • Zupę wlewamy na talerz, dodajemy kurczaka i awokado

Rady dietetyka

Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie należy dodawać pieprzu i papryczki chili. Więcej informacji znajduje się w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Zainspiruj się innymi potrawami z kalafiorem, które znajdują się w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ główka kalafiora (ok. 440 g)
  • 600 ml rosołu
  • 3 łyżki masła klarowanego Ghee (45 g)
  • 1 duża cebula (200 g)
  • 2 piersi z kurczaka (ok. 400 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 mała papryczka chilli (20 g)
  • 1 dojrzałe awokado (140 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa dyniowo – rybna

Rybę kroimy w kostkę Dynię obieramy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z…

WIĘCEJ >

Surówka z pekińskiej

Kapustę siekamy i wrzucamy do jakiejś miski Ogórka, pomidora, rzodkiewki kroimy i dodajemy do miski Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy majonez i mieszamy

WIĘCEJ >

Rosół z gęsi

Zaczynamy od tego, że bierzemy litrową plastikową butelkę Wlewamy do niej zimną wodę, zakręcamy i wkładamy do zamrażalnika Gęś kładziemy na desce, wycinamy piersi i odcinamy nogi (mięso używamy do dań obiadowych, szkoda go do…

WIĘCEJ >

Pulpeciki w rosole

Mięso solimy i dodajemy posiekaną pietruszkę. Bulion podgrzewamy i zatapiamy w nim uformowane w kulki pulpeciki. Gotujemy je przez około 15 minut na małym ogniu.

WIĘCEJ >