fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Zupa krem z kalafiora

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5361a6a2-6afa-4648-91a8-827f76bef73d
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Zupa krem z kalafiora

Przygotowanie

  • Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki
  • Wkładamy do garnka i zalewamy rosołem
  • Zagotowujemy
  • Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i podsmażamy cebulę do zeszklenia, a następnie dodajemy do garnka z kalafiorem
  • Gotujemy około 15 minut, studzimy i miksujemy
  • Doprawiamy solą i pieprzem
  • Pierś z kurczaka kroimy na małą kostkę i smażymy na pozostałej ilości maśla wraz z papryczką chilli (przeciętą wzdłuż)
  • Z awokado usuwamy pestkę, obieramy i kroimy miąższ w kostkę
  • Zupę wlewamy na talerz, dodajemy kurczaka i awokado

Rady dietetyka

Będąc na protokole autoimmunologicznym (AIP) nie należy dodawać pieprzu i papryczki chili. Więcej informacji znajduje się w zakładce „Dieta”.

Uwagi

Zainspiruj się innymi potrawami z kalafiorem, które znajdują się w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ główka kalafiora (ok. 440 g)
  • 600 ml rosołu
  • 3 łyżki masła klarowanego Ghee (45 g)
  • 1 duża cebula (200 g)
  • 2 piersi z kurczaka (ok. 400 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)
  • 1 mała papryczka chilli (20 g)
  • 1 dojrzałe awokado (140 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kaszotto warzywno-imbirowe wegańskie

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obieramy Kroimy obrane warzywa i seler w paski lub kostkę Imbir obieramy i kroimy w drobną kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Dodajemy wszystkie warzywa i imbir Podsmażamy 5 min Lekko…

WIĘCEJ >

Grasica w sosie grzybowym z kaszą gryczaną i tartymi buraczkami

Grasica: Bierzemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Bierzemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 minuty Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >

Gulasz z cielęciny

Cielęcinę kroimy w kostkę. Obieramy marchewki i kroimy w plastry, pomidora w kostkę. Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy na nim mięso z warzywami przez kilka minut. Dodajemy przyprawy. Przekładamy zawartość patelni do misy wolnowaru…

WIĘCEJ >

Gęsina z wolnowaru na spaghetti warzywnym

Gęsina: Mięso solimy i pieprzymy Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kawałki Wkładamy do wolnowaru Lekko solimy i pieprzymy Dodajemy gęś Wstawiamy na „low” na 8 godz. Makarony: Kalarepę obieramy Kalarepę i cukinię przepuszczamy przez spiromat…

WIĘCEJ >